Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівському полігоні розпочато підготовку бригади імені Чорних Запорожців

Розпочато підготовку механізованої бригади імені Чорних Запорожців на Яворівському полігоні.

Сьогодні, 11 березня, У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що у Яворівському районі Львівщини, відбулось урочисте шикування підрозділів 72-ї окремої механізованої бригади, які упродовж наступних двох місяців братимуть участь у багатонаціональному тренуванні у рамках Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи — Україна (JMTG-U).

Під час навчання іноземні інструктори зі США, Канади, Литви, Польщі, Великої Британії, Данії та Швеції передаватимуть свій досвід українським військовослужбовцям за стандартами НАТО.

Слід відзначити, що особовий склад одного з батальйонів української механізованої бригади імені Чорних Запорожців вже проходив тренінг за програмою JMTG-U у попередні роки. Проте цього разу масштаби навчальної програми для піхотинців значно збільшені — бригада у повному складі пройде весь курс навчання на тактичних полях полігону.

Військовослужбовці цієї бригади одними з перших у 2014 році вступили у бій із добре озброєними ворожими угрупованнями на сході України і упродовж п’яти років стримували російську агресію. Сьогодні ці мужні воїни, які нещодавно виконували бойові завдання на лінії зіткнення і повернулися з району проведення операції Об’єднаних сил, одразу активно включаються у бойову роботу, але вже в тилу — вони продовжать вчитися воювати.

Іноземні інструктори облаштували процес навчання бойової бригади поетапно, тобто за логічною схемою: спочатку індивідуальна підготовка, потім у складі відділення, взводу, роти, батальйону і у підсумку — бригади. Особлива увага під час всього процесу тренувань приділятиметься командирським ланкам всіх рівнів. Основна мета у цьому полягає у навченості командирів грамотно та швидко орієнтуватися в обстановці на полі бою, блискавично приймати рішення, і найголовніше, щоб ці рішення були максимально правильними.

Командир підрозділу JMTG-U підполковник армії США Метью Сміт зазначив, що тренування бригадного масштабу відбуватимуться вперше як для іноземних інструкторів, так і для українських військовослужбовців. Весь курс насичений динамічними заняттями для підрозділів. До того ж, вперше протистояти українським воїнам буде спеціально підготовлений батальйон так званого «опфору», щоб тренування вийшли нестандартними та креативними, спрямованими на найвищий результат.

Підполковник Вадим БАКАЙ,

відділення спеціальних кореспондентів Інформаційного агентства МО України (м. Львів).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ