Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівському полігоні ЗСУ розпочалися збори з офіцерами-випускниками вищих військових навчальних закладів Міноборони України

Сьогодні, 11 вересня, на Яворівському полігоні Збройних Сил України розпочалися збори з офіцерами-випускниками вищих військових навчальних закладів Міністерства оборони України. Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

 Метою проведення заходу визначено формування підходу до єдиних поглядів на виконання планів бойової підготовки та виховання особового складу. На ньому кілька десятків офіцерів-випускників військових інститутів 2006 року складатимуть іспити зі стройової, фізичної, вогневої та спеціальної підготовки, водіння автомобілів та ведення господарства частини.
 Орім того, з кожним учасником зборів буде проведене анкетування з метою вивчення його морально-психологічного стану, поглядів на подальшу службу, ступеня бажання виконувати службові обов’язки.
 Слід зазначити, що до прибуття молодих лейтенантів у з’єднаннях та частинах Західного оперативного командування готувалися заздалегідь: привели до ладу гуртожитки і кімнати відпочинку, вивчили можливості надання їм допомоги у піднайомі житла. До речі, 50% новоприбулих офіцерів отримали місця у гуртожитках, решта житимуть на приватних квартирах. За проживання з небагатого лейтенантського бюджету їм доведеться сплатити від 120 до 160 гривень. Найлегше розмістити випускників було у віддалених гарнізонах, що і зрозуміло, адже по мірі віддалення від столиці і обласних центрів і вибір житла більший, і ціни за його піднайом більш помірковані.
Тимчасово виконуючий обов’язки командувача Західним оперативним командування генерал-майор Юрій Борискін дав указівки щодо вивчення умов, у яких молоді офіцери розпочинають службу, зокрема, розміщення, забезпечення необхідним речовим майном, виплатою підйомних грошей.
 Найближчим часом командири частин повинні вивчити ділові і моральні якості прибулих офіцерів, оцінити рівень їх професійної підготовки, скласти на кожного відповідну характеристику та згодом надіслати її до військового інституту, де навчався той чи інший лейтенант. Крім того, з випускниками військових ВНЗ під час зборів проведуть бесіди члени військової ради Західного оперативного командування.
 Увесь цей комплекс заходів сприятиме скорішому становленню молодих офіцерів як військових фахівців, адаптації їх у військових колективах. Збори з випускниками вищих військових навчальних закладів 2006 року триватимуть до 17 вересня.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ