Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На засіданні сесії обласної ради мають затвердити конкурс з продажу права оренди на землю

Обласне управління земельних ресурсів просить облраду затвердити конкурс з продажу права оренди на землю. Про це повідомив начальник головного обласного управління земельних ресурсів Микола Пшевлоцький

За його словами, обласне управління земельних ресурсів розробило проект  конкурсу з продажу права на оренду майна, які подадуть на розгляд земельної комісії облради. „Досягнувши консенсусу на засіданні комісії з питань використання земель та регулювання земельних відносин, тобто внісши всі поправки до проекту, буде винесено на затвердження сесії обласної ради”, – сказав Микола Пшевлоцький.
На думку Миколи Пшевлоцького, необхідність внесення такої пропозиції в тому, що існує така проблема, коли будівельні фірми зводять багатоповерхові житлові будинки, після завершення будівельних робіт земля будівельник не потрібна. „Тому було внесено проект  на затвердження сесії облради. Суть конкурсу з продажу права оренди на землю полягає в тому, що після того, як завершується термін оренди, земля переходить у власність міськради, після цього міськрада надає виключне право на викуп земельної ділянки власникам того житлового будинку чи іншої нерухомості”, – сказав Микола Пшевлоцький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ