Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На засіданні Синоду УПЦ КП благословили рішення щодо реформування духовної освіти

13 травня 2006 року у резиденції Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета в Києві відбулось чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату. В його роботі взяли участь постійні члени Синоду. Одним із головних питань, розглянутих і вирішених Синодом, було питання реформи церковної освіти, – повідомляє сайт „Церква”.
Проблема реформи духовної освіти в Українській Православній Церкві Київського Патріархату постала з кінця 90-х років ХХ – початку ХХІ століть. Сучасна проблема реформи передбачає перш за все зміну навчального процесу, зокрема реформування схеми 4+4, тобто 4-х річного навчання в Семінарії і 4-х річного навчання в Академії та зрівняння в соціальних правах студентів духовних навчальних закладів із студентами вищих навчальних державних закладів.
На базі Духовних Академій в Києві і Львові пропонується створення Православних Богословських Академій, прирівнявши їх до вищих навчальних державних закладів 3-го та 4-го рівня акредитації з п’ятирічним терміном навчання та наданням студентам після чотирьох років навчання – диплому бакалавра богослів’я, а після п’яти років навчання - диплому магістра богослів’я.
 Духовним Семінаріям в Рівному, Луцьку, Тернополі та Івано-Франківську планується надати статус навчальних закладів, прирівнявши їх до вищих навчальних державних закладів 3-го рівня акредитації з чотирьохрічним терміном навчання та наданням їх випускникам – диплому бакалавра богослів’я та права на продовження навчання в Православних Богословських Академіях у Києві та Львові.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ