Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На журналістів "Радіо Свободи" відкрили справу за заявою Портнова

Слідчі Нацполіції розпочали кримінальне провадження за заявою адвоката Андрія Портнова. Про це йдеться у повідомленні Управління комунікації Національної поліції України.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за двома статтями Кримінального кодексу України.

Відповідна заява до поліції про вчинення правопорушень невідомими особами надійшла сьогодні, 7 листопада.

Відповідно до ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення, забов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (стаття 171 ККУ) та порушення недоторканності приватного життя (стаття 182 ККУ).

Як повідомила Українська правда, колишній голова Адміністрації президента часів Віктора Януковича, юрист Андрій Портнов писав у Telegram, що упіймав журналістів "Радіо Свобода" на стеженні за ним.

Він опублікував дані про автомобілі журналістів, звинувачуючи їх у незаконному зборі інформації.

Після заяв про тиск і перешкоджання журналістській діяльності сам Портнов назвав себе журналістом каналу "112 Україна" і пригрозив журналістам "Радіо Свобода" відповідальністю за перешкоджання його "законній професійній діяльності".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ