Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Житомирщині стартував місяць боротьби з туберкульозом

23 лютого на Житомирщині стартував місяць боротьби з туберкульозом під гаслом «Об’єднуймось, щоб покласти край туберкульозу». Основною метою проведення заходу є активізація діяльності щодо запобігання виникненню і поширенню захворювання на туберкульоз, пропаганда здорового способу життя та підвищення інформованості населення про симптоми, особливості лікування та профілактики туберкульозу. Інформує прес-служба МОЗ.

Всього у рамках місяця боротьби з туберкульозом планується охопити профілактичними флюорографічними оглядами близько 50 тис. жителів області. Особлива увага приділятиметься обстеженню осіб, віднесених до соціальної групи ризику (особи з асоціальним способом життя, внутрішньо переміщені особи, особи, які перебувають або звільнилися з пенітенціарних установ, люди з алкогольною або наркотичною залежністю, громадяни без певного місця проживання, ВІЛ-інфіковані, безробітні, члени малозабезпечених сімей).

Також в рамках цієї програми  відбудеться навчання медичних працівників з питань виявлення, лікування та профілактики туберкульозу.

Серед учнівської та студентської молоді заплановано проведення тематичних круглих столів, уроків здоров’я, відеопоказів, конкурсів плакатів, малюнків та творів. До організації цих заходів вже традиційно долучаються громадські об’єднання, районні та міські осередки обласної організації Товариства Червоного Хреста України, адміністрації та батьківські комітети закладів освіти.

Підсумки будуть підведені 24 березня 2016 року в рамках Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ