Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАБУ обшукали. Ситник і Холодницький йдуть до Луценка

Національне антикорупційне бюро заявляє, що Генпрокуратура та Служба безпеки втрутилися у його спецоперацію, а детектив НАБУ не пропонував хабар чиновнику Міграційної служби. Про це заявляє НАБУ вранці 30 листопада.

"Директор Національного бюро та керівник САП мають намір вранці 30 листопада зустрітися з генеральним прокурором, оскільки наразі є підстави вважати, що Юрій Луценко, санкціонуючи дії своїх підлеглих та працівників СБУ щодо детективів НАБУ, не був повністю обізнаний з деталями спецоперації та результатами НСРД", – інформує бюро.

29 листопада у НАБУ пройшли обшуки. Це підтвердила "Українській правді" речниця СБУ Олена Гітлянська, але подробиці згодом надасть ГПУ.

Раніше депутат Ігор Мосійчук писав: "Є інформація, що СБУ проводить обшук в НАБУ. Обшук нібито пов’язаний з незаконними прослуховуваннями, які проводили детективи НАБУ".

Тепер НАБУ заявляє, що 29 листопада ГПУ та СБУ ще й незаконно втрутилися у спецоперацію бюро, "спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі".

"Під час документування одного з епізодів за участі першого заступника голови Державної міграційної служби оперативники СБУ під керівництвом прокурорів ГПУ незаконно затримали детектива Національного бюро, який працював під прикриттям. За інформацією НАБУ, йому інкримінують провокацію хабара", – йдеться в заяві.

На переконання НАБУ, "відбулася спланована диверсія щодо працівників бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, реалізована Службою безпеки та санкціонована Генеральним прокурором України".

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ