Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

НАБУ та САП підозрюють у корупції 165 осіб — підсумки липня

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили розслідування, а прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти у 146 кримінальних провадженнях стосовно 234 осіб*. Такими є дані станом на 31 липня 2018 року. Повідомили у НАБУ.

У липні завершено розслідування низки резонансних справ. В деяких із них обвинувальний акт скеровано до суду, в решті — розпочато ознайомлення з матеріалами слідства.

Так, впродовж липня статус обвинувачених набули п’ятеро посадовців Збройних Сил України та державного підприємства «Львівський бронетанковий завод». За версією слідства, ці особи організували корупційну схему із закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння і техніки, через яку розтрачено бюджетні кошти в розмірі 14,5 млн грн.

На фінішній прямій перебуває одна зі знакових справ НАБУ — стосовно народного депутата України Олександра Онищенка, який, на думку детективів Бюро, виступив організатором корупційної схеми з розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування». Повідомлення про завершення розслідування та відкриття матеріалів здійснено через адвокатів, адже підозрюваний перебуває за межами України.

Також у липні повідомлено про завершення досудового розслідування та відкрито матеріали для ознайомлення:

вісьмом підозрюваним у заволодінні коштами державного бюджету України, виділених на інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим (так званий проект «Стіна»);

двом підозрюваним у відчуженні за заниженими цінами морських торговельних суден Міністерства інфраструктури України: колишній президент ПрАТ «Сі Трайдент» та екс-директор судновласної компанії;

двом суддям, підозрюваним в отриманні неправомірної вигоди: судді Господарського суду Сумської області та судді Окружного адміністративного суду міста Києва.

Станом на початок серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснювали досудове розслідування у 646 кримінальних провадженнях, в яких про підозру у вчиненні злочину повідомлено 165 особам.

Зокрема, впродовж липня 2018 року правоохоронці повідомили про підозру п’ятьом особам — посадовцям ПАТ «Укрзалізниця» та представникам ТОВ «Вог Аеро Джет», за версією слідства, причетним до завдання збитків «Укрзалізниці» в особливо великих розмірах. Крім того, статус підозрюваного отримав десятий імовірний учасник злочинної організації з заволодіння бюджетними коштами в особливо великому розмірі, що призначались для реалізації низки національних проектів за ст. 255 ч.1, ст.28 ч.4 - ст.191 ч.5 КК України.

Додамо,що детективи НАБУ внесли відомості про перші провадження до ЄРДР 4 грудня 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ