Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАБУ твердить, що у САП саботують розслідування щодо "Укроборонпрому"

Національне антикорупційне бюро звинуватило Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру в саботажі розслідування щодо розкрадань в "Укроборонпромі", розпочатого за матеріалами журналістів BIHUS.info. Про це йдеться в поширеній у Facebook 11 квітня заяві НАБУ, передає Радіо Свобода.

"НАБУ одразу ініціювало витребування в ГПУ кримінального провадження, яке, ймовірно, містить листування, оприлюднене ЗМІ. Проте без погодження з боку САП це зробити неможливо. Натомість САП майже місяць ігнорує цю ініціативу НАБУ, не вдаючись до жодних пояснень", – вказує НАБУ.

Прокурори САП, як стверджують у НАБУ, в усній формі попросили не згадувати у клопотаннях детективів прізвища Олега Гладковського та інших осіб, які опубліковані в журналістському розслідуванні.

"Ситуація, що склалася, не тільки не сприяє всебічному та об’єктивному розслідуванню фактів корупції в оборонному комплексі, а й навпаки унеможливлює її. Натомість її використовують як інструмент політичного тиску на НАБУ, в тому числі з боку керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури", – повідомляє НАБУ.

У Спеціалізований антикорупційній прокуратурі наразі не коментували ці звинувачення з боку НАБУ.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ