Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАБУ закрило кримінальне провадження проти Супрун

Детективи НАБУ закрили кримінальне провадження проти міністра охорони здоров'я Уляни Супрун щодо імовірного нецільового використання бюджетних коштів в результаті проведення міжнародних закупівель ліків за відсутністю складу злочину.

"30 березня детективи НАБУ закрили кримінальне провадження щодо посадових осіб Міністерства охорони здоров'я, відкрите прокурорами САП з власної ініціативи 27 лютого 2017 року за кваліфікацією ч. 2.210 КК України", - повідомила прес-службу НАБУ у відповідь на запит DT.UA.

Зазначається, що провадження закрито через відсутність події кримінального правопорушення.

"Публікація, яка стала підставою для відкриття прокурорами САП кримінального провадження, на сайті відсутня (йдеться про статтю в Інтернет-виданні Gazeta.ua "Супрун перевела  в банки мільярди, виділені на ліки"). Роздруківка цієї статті, яку було долучено до рапорту прокурора, не була належним чином завірена. Відтак, вимог Кримінального процесуального кодексу України щодо відкриття кримінального провадження, дотримано не було", - йдеться у відповіді бюро.

"Крім того, після аналізу існуючої процедури закупівлі ліків коштом державного бюджету, встановлено, що оскільки ці закупівлі здійснюються через неурядові міжнародні організації,будь-яка можливість одноособового розпорядження коштами з боку посадовців МОЗ, тим більше їхнього перерахування на рахунки у банківські установи поза межами встановленої процедури, наразі є виключеною", - додають в НАБУ.

Як повідомлялося раніше, проти керівників МОЗу відкрили справу за нецільове використання 4 млрд грн. У витязі з кримінального провадження зазначається, що приводом є "самостійне виявлення прокурором кримінального правопорушення".

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ