Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Начальник Львівської ОВА зустрівся з представниками УВКБ ООН в Україні

Під час зустрічі обговорили подальший розвиток громад Львівщини.
Фото - ЛОДА

Сьогодні, 14 лютого, очільник Львівської області Максим Козицький зустрівся з радницею з довгострокових рішень головного офісу УВКБ ООН – Сільвією Террен, головою Львівського польового офісу УВКБ ООН – Омедом Аійоуб та фахівчинею з довгострокових рішень Львівського польового офісу УВКБ ООН – Анжелікою Скочиліс.

Про це повідомили в ЛОДА. 

У межах зустрічі Максим Козицький разом з представниками УВКБ ООН обговорили передачу координаційної ролі від ОСНА в реалізації ініціативи Робочої групи з планування довгострокових рішень та відновлення на рівні двох громад у Львівській області. Також обмінювались думками щодо вдосконалення процесу консультацій та планування проєктів. 

«Дякую вам за допомогу нашій області, за доповнення наших програм та сприяння ініціативам. На 2024 рік у нас велика соціальна програма, тож будемо раді поділитися своїми планами проєктів та перейняти ваш досвід і програми», – зазначив очільник Львівщини.

Під час обговорення стратегії розвитку співпраці, голова області зазначив пріоритети на 2024 рік: кластерні лікарні, реабілітаційні центри, громадські центри дозвілля для молоді, центри тимчасового проживання, та простори для дітей і батьків, аби забезпечити успішну соціалізацію ВПО. Також одним з ключових у переліку є напрям профтехосвіти. 

«Якщо ми говоримо про стратегічні пріоритети – вони зосереджені на розвитку людського потенціалу, підтримці регіональної економіки, оновленні інфраструктури, розвитку сільської місцевості, збереженні довкілля, підвищенні туристичної привабливості, налагодженні  транскордонної співпраці. У межах цих планів і зосереджена увага на незахищених верствах населення. І навіть у воєнний час, ці пріоритети не мають бути порушеними», – резюмував Максим Козицький. 

За словами Сільвії Террен, для двох громад вже визначили агенції, які зацікавлені взяти участь в проєктах і будуть головувати або співголовувати у процесі координації. Тож 15 лютого відбудеться зустріч з агенціями для планування консультацій на рівні Львівської ОВА та громад. Таким чином сторони продискутують та визначать, які точкові потреби громад можна закрити якомога якісніше та швидше. Координація зі сторони ЛОВА буде йти в межах засідань координаційних центрів. Слід зазначити, що Львівщина за результатами попередніх результатів співпраці та побудованої системи координації з міжнародними партнерами з 2022 року потрапила в перелік областей, які рекомендували для співпраці в довготривалих рішеннях.

«Це вже друге засідання і ми готові послідовно виконувати всі стандарти міжнародних партнерів для допомоги постраждалому населенню», – зазначила радниця Максима Козицького, голова Координаційного центру підтримки цивільного населення Галина Бордун.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ