Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Начальник управління Держгеокадастру Львівщини пообіцяв пройти детектор брехні

Сьогодні, 26 серпня, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький зобов’язався перед громадськими активістами Львова пройти перевірку на детекторі брехні. Про це він заявив у розписці після зустрічі із громадським активом, - повідомив «Вголос».

Представник ГО «Розвиток Громади» Андрій Болюбаш розповів, що на сьогодні була призначена зустріч громадських активістів та родичів учасників антитерористичної операції із керівництвом управління Держгеокадастру Львівщини. На цій зустрічі обговорювали  питання щодо виділення землі учасникам війни на сході України у районах, приближених до Львова. Крім того, активісти мали низку зауважень щодо роботи окремих відділів Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, зокрема Пустомитівського районного відділу.

За кілька хвилин після початку зустрічі у приміщення, де вона відбувалась, увійшли кілька десятків людей, серед яких чоловіки у камуфляжі із шевронами «Правого сектору». Ці люди почали вносити деструктив у робочу зустріч, провокувати присутніх у залі. Проводити зустріч у таких умовах стало неможливо, тому Андрій Кавецький покинув залу для засідань і пообіцяв повернутися через кілька хвилин. Оскільки начальник управління не повернувся до активістів через двадцять хвилин, вони зайшли до нього у кабінет, для отримання пояснень.

Варто зазначити, що у кабінеті начальника управління в цей час був присутній керівник юридичного відділу, який, за словами активістів, був напідпитку. В свою, чергу службовець на запит громадських активістів визнав, що вживав алкоголь, бо начебто є у відпустці і у нього сьогодні день народження, звичайно Вітаємо, але виникає логічне питання, що він робить в такому стані на роботі?!

Активісти звернулись до керівника управління Держгеокадастру Львівщини із проханням пояснити, чи було призначено Романа Мигаля, якого підозрюють у хабарництві, на керівну  посаду у Пустомитівський відділ Держгеокадастру у Львівській області, чи перед призначенням на дану посаду він пройшов люстраційну перевірку.

Крім того, громадськість звернулась до Андрія Кавецького із вимогою пояснити механізм розподілу земельних ділянок на Львівщині серед учасників антитерористичної операції.

«Активісти ГО «Розвиток Громади» провели об’єктивне громадське розслідування, згідно якого отримали підтверджуючі документи, і з’ясували, що останнім часом на Львівщині було виділено 238 начебто учасникам антитерористичної операції 45 га землі. Серед цих ділянок – 25 га є за межами населеного пункту Сороки Львівські. Сьогодні із нами була громадська організація, яка представляє інтереси майже 90% учасників АТО з Львівщини і жоден із її учасників не отримав землі біля цього населеного пункту. Цікаво, що 75% людей, які отримали землю біля Сорок Львівських, мають причетність до чиновників різного рівня», – заявив Андрій Болюбаш.

Він додав, що на сьогоднішній зустрічі активісти також вимагали пояснити, чому Андрій Кавецький приховував від громадськості факт призначення Романа Мигаля на керівну посаду в управління Держгеокадастру Львівщини.

«Коли ми намагались з’ясувати усі ці питання, до зали зайшли представники «Правого сектору», з метою допомогти Кавецькому уникнути незручних запитань громадських активістів та учасників спілки АТО щодо прозорості розподілу земельних ділянок та призначення Романа Мигаля на посаду першого заступника. По цьому факту ми написали звернення у правоохоронні органи, а також готуємо звернення до керівництва Антикорупційного бюро відносно трьох посадовців: Кравецького, Мигаля та Ярмуса, які, на нашу думку, зловживають своїми посадами», – сказав Андрій Болюбаш.

Андрій Кавецький в свою чергу написав розписку, в якій зобов’язався ініціювати розслідування щодо зловживань під час виділення земельних ділянок у Львівській області учасникам АТО.

Також у розписці Андрій Кавецький пообіцяв: до 17:00 28 серпня відправити належно оформлене звернення до свого керівництва про негайне звільнення із посади діючого заступника Пустомитівського районного відділу Держгеокадастру Романа Мигаля; провести об’єктивне службове розслідування щодо вживання алкоголю в робочий час юристом управління; 4 вересня пройти перевірку на детекторі брехні.

Андрій Кавецький засвідчив, що ця розписка була написана без тиску на нього і у присутності очевидців.

За пропозицією керівника ГО «Рабів до раю не впускають» Івана Спринського на завтра, 27 серпня, в управлінні Держгеокадастру призначена зустріч громадськості та керівництва управління, на якій буде обговорено усі проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Як писав «Вголос», 18 серпня у  Львові активісти вимагали прозорих призначень в управління Держгеокадастру в Львівській області. 

vgolos.com.ua

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ