Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Надзвичайні ситуації протягом доби у Львівській області

Підрозділами Головного управління МНС України у Львівській області для попередження надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж, проведення рятувальних робіт та інших заходів за добу здійснено 9 виїздів оперативних груп та 23 виїзди підрозділів. Протягом доби зареєстровано 5 пожеж. Орієнтовні збитки складають 67.3 тис. грн, з них прямі - 9.9 тис. грн. Підрозділами ГУ МНС України в Львівській області за добу на пожежах врятовано: 5 будівель та матеріальних цінностей на суму 265 тис. грн. Про це «Гал-info» повідомили у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.
2 березня 2008 року в с. Лукавець Бродівського району на березі річки було виявлено предмет ззовні схожий на 75 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни.
Місце виявлення боєприпасу огороджено, виставлено охорону. Подано заявку від 02.03.08 року начальнику 1-го аварійно-рятувального загону ОРС ЦЗ МНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження боєприпасу.
2 березня надійшло повідомлення про пожежу в с. Бендюга Сокальського району в цегляній прибудові до житлового будинку. Вогнем пошкоджено перекриття на площі 1 кв.м. Збитки – 100 грн. Врятованожитловий будинок та майно на суму 40 000 грн. Причина пожежі – перекал печі.
2 березня надійшло повідомлення про пожежу в с. Пщенець Мостиського району в дерев‘яній господарській будівлі. Вогнем знищено дах та 0,5 т сіна. Збитки – 3000 грн. Врятовано господарську будівлю та майно на суму 5000 грн. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем сторонньої особи.
Цього ж дня сталася пожежа в с. Михайлевичі Дрогобицького району в дерев‘яному житловому будинку, власник встановлюється. Вогнем пошкоджено речі домашнього вжитку на площі 9 кв.м. в житловій кімнаті. Збитки – 1000 грн. Врятовано: житловий будинокта майно на суму 10 000 грн. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем сторонньої особи.
2 березня надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові по вул. Робітничій, 1 на території будівельного майданчика в металевому будівельному вагончику. Вогнем знищено дерев‘яну обшивку, спец.одяг та робочий інструмент. Збитки – 5000 грн. Врятовано2 вагончика та майно на суму 10000 грн. Причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електронагрівальних приладів.
2 березня надійшло повідомлення про пожежу в м. Дрогобич по вул. Трускавецькій, 17 в квартирі. Вогнем знищено вхідні двері. Збитки – 800 грн. Врятованомайно на суму 200 000 грн. Причина пожежі – занесення джерела вогню ззовні сторонньою особою.
Окрім того, 2 березня особовим складом Львівського гірського пошуково-рятувального загону була надана необхідна допомога двом травмованим туристам-лижникам на лижній трасі гори Тростян. 
Львівським гірським пошуково-рятувальним загоном МНС України з початку гірськолижного сезону надано допомогу 320 травмованим туристам-лижникам, проведено пошуково-рятувальні роботи 4 загублених туристів.
З початку року на території Львівської області виникло 3 надзвичайні ситуації (2 об’єктового рівня, 1 регіонального рівня), з них 2 техногенного та 1 природного характеру в результаті яких 5 осіб загинуло та 15 осіб травмовано. Підрозділами ГУ під час ліквідації НС врятовано 10 осіб. З початку року виникло 43 некласифіковані надзвичайні події, внаслідок яких 19 осіб загинуло та 35 осіб травмовано. З початку року виявлено 294 боєприпаси та 228 патронів в 17 місцях (з них знешкоджено 293 боєприпаси та 228 патронів), які віднесено до некласифікованих надзвичайних подій. Вилучено 1 учбову мінометну міну. З початку року на території області виникло 289 пожеж, на яких виявлено 41 загиблу особу, з них 2 дітей, та 17 осіб травмовано, з них 1 дитина. На пожежах врятовано 73 особи, з них 2 дітей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ