Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нафтогаз подав заявку на участь у сертифікації оператора "Північного потоку - 2" - Вітренко

Нафтогаз подав заявку на участь у процесі сертифікації оператора “Північного потоку — 2” перед німецьким регулятором.
Вітренко Юрій Юрійович

Про це інформує УНН із посиланням на брифінг очільника НАК Юрія Вітренка.

“Брифінг присвячений сертифікації оператора „Північний Потік — 2“. Нафтогаз як національна компанія, яка очолює боротьбу за енергетичну безпеку України, відстоює національні інтереси, подала заявку на участь у процесі сертифікації оператора „Північного потоку — 2“ перед німецьким регулятором, Федеральною агенцією німецьких мереж”, — сказав Вітренко.

“Наша основна позиція полягає у тому, що „Північний потік — 2“ не може бути сертифікований, оскільки не забезпечено його повну відповідність європейському законодавству”, — додав він.

Зі слів очільника НАК, Нафтогаз є активним учасником європейського ринку газу тому має прямий інтерес у тому, щоб цей ринок був конкурентним.

“Саме з цієї позиції ми показуємо німецькому регулятору, що сертифікація оператора „Північного потоку — 2“ завдасть шкоди конкуренції на німецькому ринку, на європейському ринку, зокрема на ринках Словаччини, Угорщини, Чехії, Австрії”, — зазначив Вітренко.

Він наголосив — питання не лише в тому що Україна як транзитна держава потерпає від того, що Росія використовує газ як енергетичну зброю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ