Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Наливайченко: Затвердження нової української делегації у ПАРЄ відбулосялише завдяки розголосу від опозиції у ЗМІ

У партії «УДАР Віталія Кличка» наголошують , що затвердження нового складу делегації українського парламенту у ПАРЄ вдалося досягти завдяки розголосу у ЗМІ.В «УДАРі» підкреслюють, що сама процедура малаб відбуватися у прозорий і демократичний спосіб, а не після скандалу у медіа.Про це заявив народний депутат від партії «УДАР», перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Валентин Наливайченко. Повідомили в "УДАРі".

Він зазначив, що засідання профільного комітету, на якому повинні були затвердити новий склад делегації не відбулося через відсутність кворуму: керівник комітету від Партії регіонів і депутати від цієї фракції не з'явилися на засідання. І лише те, що представники опозиції, зокрема «УДАРу» , привернули увагу журналістів і експертів до саботажу партією влади формуванняделегації, змусило керівництво ВР оприлюднити склад делегації.

«Ми наполягаємо на необхідності професійної і повноцінноїроботи депутатів як в сесійній залі, так і в парламентських комітетах. Особливо це стосується керівників комітетів, які зобов'язані збирати засідання комітетів вчасно і розглядати всі питання порядку денного. Ми вимагаємо прозорих європейських підходів в роботі всіх структур ВР , без політичного шулерства та кулуарщини, без намагання обмежити права опозиції. Адже в результаті політичних інтриг повноцінна участь делегації українського парламенту в ПАРЄ перебувала під питанням до останньої хвилини», - сказав Наливайченко.

В «УДАРі» підкреслюють, що у дні, коли, згідно розкладу роботи ВР, депутати мали працювати в комітетах і фракціях, представники ПР систематично пропускали засідання комітетів, тим самим вчергове продемонструвавши нехтування своїми депутатськими обов'язками.

«Важливо, що склад делегації українського парламенту у ПАРЄ буде відображати вибір українського народу на виборах 2012 року. Представники від опозиції та позафракційні депутати, які включені до делегації, матимуть можливість брати участь у роботі поважної європейської інституції. Тепер надзвичайно важливо, аби в прозорий і європейський спосіб було обране і керівництво української делегації у ПАРЄ », - наголосив Наливайченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ