Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нардепи прийняли закон, що запускає судову реформу

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №6232 про внесення змін до низки кодексів, який запускає судову реформу.

"За" – 234 голосів.

Перед цим парламент протягом 7 пленарних днів розглянув 4 383 поправок до закону.

"Таким чином ми завершили тритижневе обговорення цього законопроекту. Це найдовший законопроект в історії українського парламенту", – сказав спікер Андрій Парубій.

Низка народних депутатів заявили про кнопкодавство при голосуванні цього документу.

Перед голосуванням народні депутати ухвалили пропозицію профільного комітету про внесення фінальних правок.

"Комітет пропонує вилучити все, що викликало дискусію в цьому залі", – зазначив голова комітету Руслан Князевич, зачитавши номери поправок, зазначивши, що окремим пунктом ідуть 17 сторінок правок, які виправляють орфографічні помилки в законі.

У першому читанні президентський проект закону парламент ухвалив 20 червня, хоча у Раді пропонували розділити "найдовший в історії" проект на 5 окремих законів.

Запропонований Петром Порошенком законопроект пропонує нову редакцію трьох кодексів, а також зміни до 8 інших кодексів і 18 законів.

Документ розділено на 6 розділів: зміни до Господарського процесуального кодексу; зміни до Цивільного процесуального кодексу; зміни до Кодексу адміністративного судочинства; зміни до низки законів і кодексів; зміни до закону "Про судоустрій і статус суддів"; прикінцеві положення.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ