Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Україні набрав чинності закон про судову реформу

Після опублікування в офіційній пресі напередодні сьогодні набрав чинності закон України ʺПро внесення змін до закону України ʺПро судоустрій і статус суддівʺ та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядуванняʺ.

Водночас, поки не вступив у дію підпункт 16 пункту 1 розділу I цього закону, який набирає чинності з 1 січня 2020 року, - передає Радіо Свобода.

Як писало Гал-інф, 4 листопада Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт ʺПро внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування.

Зеленський підписав законопроєкт щодо своєї судової реформи

25 жовтня Верховний суд офіційно звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням ветувати його законопроєкт №1008 ʺпро внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядуванняʺ.

16 жовтня 236 народних депутатів підтримали цей законопроєкт у другому читанні, попри застереження представників міжнародних організацій.

3 жовтня посол ЄС в Україні Матті Маасікас повідомив, що Європейський союз поділяє занепокоєння Ради Європи через проєкт судової реформи президента Зеленського. 1 жовтня у своєму листі до міністра закордонних справ України Вадима Пристайка генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич також повідомила, що законопроєкт №1008 передбачає широкомасштабні зміни, які можуть мати значні наслідки для незалежності судової системи.

У ЄС занепокоєні змінами до закону про реформування Верховного суду України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ