Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Народний Рух України святкує 26-у річницю створення

Понад тисяча рухівців зібралися у Львівській опері щоб відсвяткувати 26-у річницю створення Народного Руху України, та окреслити шлях партії на найближчу перспективу, повідомила прес-служба НРУ.

«Коли сьогодні говорять про третій майдан, ми кажемо що третім майданом була Революція Гідності, а перший майдан був тоді, коли Народний Рух відновлював Незалежність України. Це була найбільш чисельна і велична революція» - сказав голова Львівської Крайової організації Народного Руху України Андрій Корнат. 

Рухівці також згадали про своїх лідерів та побратимів які принесли своє життя у жертву Незалежності України – лідера РУХУ ВячеславаЧорновола, голову секретаріату Михайла Бойчишина, а також заступника голови ЛКО Народного Руху Василя Кіндрацького, та члена «Молодого РУХу» Тараса Дороша, які загинули на Сході захищаючи Незалежність України. 

«Це є ціна нашої волі, нашої гідності. Поки ми не знищимо стару, ще радянську систему ми не зможемо бути гідними людьми. Перетворення на гідну людину починається з того моменту, коли влада, яка зараз окупована фінансово- промисловими групами не буде віддана на місця, і поки громади не будуть управляти своєю територією. 88% бюджету ми сьогодні отримуємо з Києва через трансфери і субвенції. Ми постійно перебуваємо в ролі тих хто просить. Ми не будемо гідними людьми поки не будемо годувати нашу державу. Ми, а не Київ нас. Поки громада не буде контролювати податки, не буде виховувати патріотів, державників. 

Сьогодні ми пропонуємо українському суспільству і зокрема Львівщині команду яскравих, сильних, відповідальних особистостей, які відбулися як професіонали і можуть запропонувати громадам свої послуги, своє бачення, як змінити сьогоднішній стан речей» - наголосив Андрій Корнат. 

Команди кандидатів від РУХу та їх програми представили: Тимур Баротов – доброволець батальйону «Айдар», залишаючись вірним присязі українському народові, залишив окупований Севастополь і переїхав з родиною до Львова, під час відбиття атаки під Луганськом був поранений, але ще два дні командував підрозділом, поки не вивів його з оточення; Ірина Яремко – керівник Центру забезпечення військових при громадському формуванні «Народна Самооборона; Ігор Ковальчук – заслужений лікар України, розробник нових схем лікування онкологічних захворювань; Володимир Крайовський – проректор з навчально-виробничої роботи Національного університету «Львівська Політехніка»; Святослав Шеремета – український пошуковець, експерт з питань Національної пам’яті, відповідальний секретар Державної комісії з увічнення пам’яті учасників Антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій; Оксана Клим – завідувач відділу вечірнього мовлення Львівської обласної державної телерадіокомпанії, ведуча авторської програми «Вечір у Львові», автор телепрограм та циклу документальних фільмів із зони АТО, волонтер; Богдан Гагалюк – кандидат політичних наук, депутат Львівської обласної ради VIскликання, голова наглядової ради інвестиційно-будівельної компанії «Екополіс», директор товариства «Інкомтранс», активний громадський діяч, меценат. 
Завершилися урочистості масовим походом до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу, де відбулося покладання квітів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ