Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

“Наш край” наполягає на звільненні Супрун та її команди

“Наш край” наполягає на звільненні Супрун та її команди! Ми закликаємо Уряд негайно розглянути питання епідемій хвороб в Україні! Про це повідомили на офіційному сайті львівської партійної організації політичної партії "Наш край".

Як зазначено в повідомленні, епідемія кору поширюється в західних областях, де вакцинація була провалена протягом 2017–2018 років. Станом на 26 жовтня – інфіковано 35 233 особи, із них 21 500 – діти.

Кампанія із вакцинації повністю провалена – маємо зростання в 17 разів за 9 місяців у порівнянні із минулим роком. Але ж увесь цей час виконуюча обов’язки міністра хорони здоров’я Уляна Супрун запевняла, що вакцин достатньо!

Довідково:

За 9 місяців 2018 року порівняно з цим же періодом минулого року показники захворюваності на кір зросли у 17 разів.

Станом на 26 жовтня на кір в Україні захворіли 35 233 людини, з них 21 500 – діти.

Найбільше на цю недугу хворіють у західних областях – Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Чернівецькій та Волинській областях. Це регіони, де найнижчий рівень вакцинації. За минулий тиждень до аутсайдерів приєдналася Вінницька область, де спалахи у трьох районах.

За даними Центру громадського здоров’я, 65% хворих не мали жодного щеплення від кору у попередні роки. Вони є джерелом поширення хвороби і для тих, хто вчасно отримав щеплення.

Хворіють і діти й дорослі, які раніше отримали щеплення.

З початком навчального року хворих знову більшає, адже почастішали контакти школярів та студентів.

– Враховуючи високу заразність захворювання, з середини вересня почався знову підйом. Пік був минулого тижня, тоді зареєстрували 1319 випадків кору, – сказав він.

Найчастіше хворіють діти 5-9 років – це підтверджує те, що це ті діти, які пропустили щеплення від кору, їх імунітет недостатній, щоб захистити їх від хвороби.

Станом на 27 жовтня зареєстрували 15 летальних випадків від ускладнень кору у 2018 році. В Одеській області – 6 випадків, по 2 випадки – у Львівській та Закарпатській областях. По 1 випадку – Івіано-Франківська, Кіровоградська, Тернопільська, Миколаївська та Київська області.

З 15 смертей 13 хворих не мали щеплень проти кору, у двох були записи про щеплення у 1998 та 2017 роках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ