Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

“Наш край” вимагає припинити шантаж так званою «пенсійною реформою»

“Наш край” вимагає припинити шантаж так званою «пенсійною реформою» та виконати пенсійне законодавство – осучаснити пенсії.

В партії переконані, що замість виконання чинного закону, уряд перейшов до прямого шантажу та продовжує проштовхувати пенсійну реформу.

Сьогодні уряд ставить умову: або приймається пенсійна реформа, або пенсії ніхто підвищувати не буде. Тепер свої зобов’язання, передбачені законом, влада перетворює на ультиматуми, поставивши осучаснення пенсій у залежність від прийняття пенсійної реформи.

Уряд заявляє, що підвищення пенсійного віку не буде, але під час реалізації реформи буде підвищено мінімальний розмір страхового стажу – з 15 до 25 років. Людською мовою це означає, що уряд знайшов спосіб, як зменшити кількість пенсіонерів, формально не підвищуючи пенсійний вік. Тепер громадяни, які мали намір піти на пенсію, маючи мінімальний страховий стаж 15 років, втратять таку можливість та будуть змушені працювати на 10 років більше.

Партія звертає увагу, що в жодному разі не можна приймати пенсійну реформу на догоду МВФ. Будь-які зміни законодавства у цій сфері має здійснюватися лише після широкого громадського обговорення та схвалення суспільством.

Як відомо, у Меморандумі про економічну і фінансову політику у розділі про пенсійну реформу влада визнає необхідність реформування пенсійної системи.

Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева повідомляв, що 16 травня місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) відвідає Україну для узгодження пенсійної реформи.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ