Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

«Наш край» вимагає від уряду підвищити пенсії всім без винятку

«Наш край» вимагає в уряду негайно доопрацювати пенсійну реформу та перерахувати пенсії до реального прожиткового мінімуму всім без винятку пенсіонерам. Про заявив голова виконкому Львівської обласної організації політичної партії "Наш Край" Орест Матвіїшин.

За його словами, у підсумку «підвищення» пенсій від уряду більше половини пенсіонерів нічого не отримали або отримали вкрай мало.

«Півроку уряд обіцяв підвищення пенсій українців після ухвалення “реформи”. І от, її ухвалено, а минулого тижня Кабмін оприлюднив підсумки осучаснення пенсій. Інакше, як знущанням з українців, це назвати неможливо: з 12 млн пенсіонерів – майже 5 млн отримали доплату меншу за 200 грн, а до 2 млн пенсіонерів не отримали взагалі жодного підвищення. Слід негайно доопрацювати пенсійну реформу та суттєво підвищити пенсії усім без винятку пенсіонерам», – зазначив Орест Матвіїшин.

Голова Виконкому ЛОО “Нашого краю” наголосив, що також багато запитань залишилося щодо обіцяного автоматичного осучаснення пенсій протягом наступних років.

«Урядова “реформа” осучаснила пенсії у 2017 році. Далі цей процес, як обіцялося, мав би бути автоматичним. Але у законі про пенсійну реформу відсутні положення про автоматичну індексацію пенсій. Він лише містить згадку про рішення, яке ще має ухвалювати Кабмін. Українців вкотре ошукали», – Орест Матвіїшин.

Він закликав владу припинити видавати несуттєве підвищення пенсій за свої досягнення та підвищити пенсії до реального прожиткового мінімуму всім пенсіонерам.

«Потрібно негайно доопрацювати пенсійне законодавство та суттєво підвищити пенсії всім без винятку пенсіонерам. 12 млн українських пенсіонерів мають жити, а не виживати», – підсумував Орест Матвіїшин.

За звітом Мінсоцполітики, у жовтні пенсії підвищено для 10,2 млн (з 11,9 млн пенсіонерів), але сплачено підвищену пенсію лише 6,9 млн – розмір доплати яким перевищував 140 грн. Ті, у кого підвищення менше, отримають доплату за жовтень разом із підвищеним розміром у листопаді.

4,79 млн осіб отримали доплату у розмірі до 200 грн , 2,07 млн – 200–500 грн, 1,202 млн – 500–1000 грн, та лише 2,083 млн. отримали доплату понад тисяча гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ