Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Наш край» вимагає заборонити забирати житло за комунальні борги

Держава має захистити людей та заморозити примусове стягнення з населення заборгованості за комунальні послуги, щонайменше – до повного погашення аналогічної заборгованості, яка виникла з вини влади. Про це сьогодні заявив співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак.

За його словами, існує небезпека, що вчорашній арешт рахунків ПАТ «Київенерго» та ще 104-х теплокомуненерго змусить їх більш жорстко стягувати борги з населення. «Головним їхнім боржником є держава. Примусове стягнення з населення заборгованості за комунальні послуги має бути заморожене, щонайменше – до повного погашення аналогічної заборгованості, яка виникла з вини влади», – зазначив Олександр Мазурчак.

Він нагадав, що станом на квітень цього року 8 млрд. грн населення винне за тепло, гарячу воду і водовідведення. Всього ж комунальних боргів накопичилося на суму понад 13 млрд гривень, проте боргів за газ у населення, за даними Держстату, немає. «Разом з тим, загальна заборгованість тепловиків за газ складає 22 млрд. Майже половина боргу за газ сформувалась внаслідок невиконання державою взятих на себе зобов’язань: погашення різниці в тарифах підприємств, пільгах та субсидіях і заборгованістю бюджетних установ», – роз’яснив він.

Партія «Наш край» вважає небезпечною поширення тактики тепловиків, які прагнуть оплачувати борги за ЖКГ майном людей. «Нещодавно за позовом комунальних служб міста Луцька суд ухвалив рішення про відчуження та продаж двокімнатної квартири жителя обласного центру на відкритому аукціоні. Якщо терміново не буде вжито заходів, звернення до судів теплоенергокомпаній можуть набути масового характеру», – наголосив співголова партії.

На його думку, слід законодавчо закріпити порядок, який унеможливить примусове стягнення заборгованості за комунальні послуги з тих, хто не платить через фінансову скруту. «Тисячі людей не мають стати безхатченками з вини влади», – підсумував Олександр Мазурчак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ