Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Наш успіх залежить від нашої активності, - Олег Рудницький

Успіх фермерського господарства залежить від активності самих фермерів. Про це під час прес-конференції у Львівському Прес-служба розповів підприємець та кандидат в депутати Львівської ОТГ від політичної партії «Слуга народу» Олег Рудницький.

Учасники прес-конференції розмовляли про розвиток сімейного фермерство на Львівщині і про те, на яку підтримку може розраховувати фермер у новообраної місцевої влади.

«Я фермер і гордо говорю про це. З самого малку я допомагав батькам обробляти землю. Зараз я засновник фермерського господарства Green Garden. Наше фермерське господарство має в обробітку дві земельні ділянки на яких ми вирощуємо фруктові дерева – яблука, груші, персики. Я завжди є оптимістом. Наше майбутнє в наших руках. Ми ґазди і господарники, а тому наш добробут здебільшого залежить від нас», - сказав Олег Рудницький.

Він наголосив, що щороку його господарство зіштовхується із тими труднощами з якими зіштовхується кожен фермер.

«Все залежить від господаря, від колективу, який з тобою працює, від наполегливості. Кінцевий результат завжди залежить від нас. Ми скористалися державною програмою підтримки садівництва і завдяки цьому ми мали можливість частково компенсувати витрати на посадковий матеріал. Державні програми існують. Можливо зараз вони не настільки активно підтримуються через коронавірус. Звісно коштів не вистачатиме, але державна програма підтримки діяла і діє», - сказав він.

Як зазначив Олег Рудницький, на Львівщині приблизно 40% людей мешкають у селі і дотичні до сімейних фермерських господарств.

«З 2020 року діє підтримка цих суб’єктів господарювання. Найголовніше – це пільгова ставка при сплаті податку на землю. Ця пільгова ставка це близько одного відсотка від нормативно грошової оцінки. Для цих суб’єктів господарювання існують і інші програми підтримки для тих, хто займається розведенням великої рогатої худоби і бджолярства. Наш успіх залежить від нашої активності», - сказав Олег Рудницький.

Він також порадив звертатися до нього особисто тим фермерам, хто потребує поради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ