Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Наша мета – боротися з агресором, і ми – переможемо, – Володимир Гройсман

Консолідація всіх демократичних держав сприятиме вирішенню наявних військових конфліктів, які наразі є на території держав-учасниць регіонального об’єднання ГУАМ. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спільної конференції учасників саміту ГУАМ, який проходить сьогодні, 5 жовтня, у Кишиневі. Про це інформують у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Глава Уряду наголосив, що в ситуації з Україною всім зрозуміло, «хто саме ініціатор агресії».

«Протягом 4 років ми бачимо варварський напад російський військ на територію незалежної держави. Весь демократичній світ об’єднує той біль, з яким стикнулися наші народи (учасники ГУАМ). Але протидіяти (агресії) лише в рамках ГУАМ – недостатньо. Потрібна консолідація демократичного світу, - сказав Володимир Гройсман. - Нам треба добитися того, аби Росія і її керівництво відмовилося від своїх варварських планів, які приносять на нашу землю війну і втрати».

Прем’єр-міністр наголосив, що навіть у формі «заморожених» конфлікти несуть лише «бідність, відсутність прав людей, обмеження свобод». І в Україні це спостерігають і щодо тимчасово окупованого Криму, і на Донбасі. «На сьогодні важливо об’єднання всіх демократичних держав, які побудовані на демократичних цінностях, на повазі до права. І тут наша позиція (держав ГУАМ) єдина», - зазначив Глава Уряду.

Він наголосив, що єдиний план протидії Росії – щоденна, послідовна боротьба – на Сході, на дипломатичному фронті. «Україна не хоче нічого більше, аніж відновити свої кордони і проголосити мир – на всьому континенті», - сказав Володимир Гройсман.

Він зазначив, що війна проти України – це гібридна війна, коли є інформаційна, економічна, енергетична агресія. І тому потрібне чітке світове лідерство, нові інструменти протидії. «І ми переможемо», - додав Прем'єр-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ