Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

Наша мета через реформи перемогти бідність – Президент

Реформи в Україні впроваджуються задля того, щоб відбувався розвиток та економічне зростання країни і це стало основою для подолання бідності, наголошує Президент Петро Порошенко.

«Ми це робимо для того, щоб Україна, наша держава, стала великою країною вільних, заможних і щасливих людей. Коли ми всі в це будемо вірити, ми зможемо реалізувати цю мету», - наголосив Глава держави під час виступу на Раді регіонального розвитку Одещини. Як приклад реалізації мети Петро Порошенко назвав  підписання Угоди про асоціацію, включно з поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі, яка була ратифікована незважаючи на протидію Росії, запровадження безвізового режиму, утворення Української Православної Церкви та отримання нею Томосу про автокефалію, ухвалення змін до Конституції тощо.

«Наша мета через реформи, через командний рух перемогти бідність. І з березня ми зараз робимо перші кроки. Ця соціальна підтримка надзвичайно важлива для громади», - наголосив Президент.

«Плоди нашої роботи також обов'язково будуть у майбутньому. Коли кожен житель міста, села, району, області на власній кишені відчує, що країна розвивається і йде вперед», - додав Петро Порошенко.

Важливим компонентом подолання бідності Глава держави назвав передачу влади і коштів місцевому самоврядуванню, через реалізацію таких глобальних реформ як децентралізація.

Індексацію пенсій пенсіонерам, які отримували найнижчі пенсії, та монетизацію субсидій Президент назвав серед тих кроків, які зараз здійснюються для підтримки найбільш вразливих верств населення.

«Монетизація субсидій – це довіра до людей, коли їм гроші з державного бюджету передають готівкою. В середньому 1600 гривень на домогосподарство. І якщо ви зробите такі енергозберігаючі технології, підвищення енергоефективності – гроші економляться і громаді, і домогосподарству. До 40-45% вже зараз це реально. Отримала людина 1600 гривень – 750 гривень залишила собі. А хто це буде? 70% - це пенсіонери. І таким чином додатково 700 гривень можна дати пенсіонерам. І це не коли-небудь, це зараз є, коли ми починаємо інвестувати в енергозбереження», - підкреслив Глава держави.

«На сьогоднішній день, коли ми дивимося в очі пенсіонерам – є що їм сказати. З 1 березня на 17% зросли пенсії через механізми індексації», - також констатував Петро Порошенко і нагадав, що джерелом індексації найнижчих пенсій стали надходження до Пенсійного фонду 13 млрд 600 млн гривень від розмитнення так званих євроблях.

«Ці кошти пішли на скорочення дефіциту бюджету Пенсійного фонду і найголовніше – на індексацію пенсій за 2016-2017 роки», - додав Петро Порошенко і розповів, що крім індексації кожен з таких пенсіонерів отримає додатково у березні-квітні по 1205 гривень компенсації за попередні роки.

Він зазначив, що перші кроки щодо підвищення виплат пенсіонерам – це лише початок. «Я впевнений в тому, що ми не зупинимося на цьому шляху і наша єдність, яку ми продемонстрували, найближчим часом зможе принести конкретні результати і дасть нам можливість реалізувати додаткові кроки по подоланню бідності», - резюмував Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ