Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Наша Україна» проголосує за перенесення дати виборів до ВРУ?

Народні депутати від «Нашої України» у Верховній Раді проголосують за чергові вибори до парламенту в жовтні 2012 року. Про це в інтерв'ю «Главкому» повідомив колишній міністр юстиції, член президії політради «Нашої України» Микола Оніщук.


Зокрема, як зазначив екс-міністр, Конституційний суд так і не відкрив провадження за зверненням Центральної виборчої комісії, також це питання все ще перебуває на розгляді Адміністрації Президента.

»Я думаю проблема в тому, і це вже не є секретом Полішинеля, що дата проведення виборів стала предметом дискусії в оточенні самого Президента. Глава держави ще не видав технічного завдання, на який час призначати вибори, сказав Оніщук. – І вихід з цієї ситуації – або внести зміни до Конституції, власне, що нині й очікується, або ж отримати рішення Конституційного суду. Вже навіть не так важливо, наскільки воно буде точно теоретично вивірене, просто необхідно цю колізію вирішити».

Тому, на думку політика, парламент буде голосувати за конституційні зміни, і вибори в 2012 році. «З моєї точки зору, тут буде менше політичних мотивацій і резонів. Позиція «Нашої України» полягає в тому, що чинну правову колізію і конституційний розрив, про які ми говорили, необхідно вирішити. Повинні внести ясність, оскільки цього не зробив ні Конституційний суд, ні Центральна виборча комісія. Країна не може перебувати в стані невизначеності», - зазначив він.

При цьому, за словами Оніщука, позиція партії щодо голосування буде визначена на розширеному засіданні президії, яке відбудеться 28 січня.

«Тому мотиви будуть скоріше не політичними, а юридичними. Вони продиктовані, по суті, усвідомленням того, що влада свідомо створила цю колізію. Конституційний шлях для цього - через внесення змін до Конституції Верховною Радою або через рішення КС. Одночасно це може бути корисним для нашої партії - вибори в жовтні 2012 дадуть можливість краще підготуватися», - сказав Оніщук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ