Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Наша Україна» швидше за все увійде в широку коаліцію на принципах «гнучкого» об’єднання — Андрій Єрмолаєв

«Наша Україна» швидше за все увійде в широку коаліцію на принципах «гнучкого» об’єднання — заявив «Гал-info» президент Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв. На думку політолога, це буде найкращим варіантом для «Нашої України», який дозволить блоку зберегти себе як політичну силу, а також зберегти своїх міністрів у складі коаліційного уряду.
 Як пояснив Андрій Єрмолаєв, суть такого об’єднання полягає в тому, що буде утворено не політичну коаліцію, яка чітко б відповідала угоді, а коаліцію більшості, коли частина депутатів символічно підтримує більшість і голосує так, як більшість, а депутати, які не бажають приєднуватися до коаліції, матимуть змогу утворювати різноманітні об’єднання чи підтримувати опозиційну БЮТ.
 «Сьогодні більшість народних депутатів від блоку «Нашої України» готові вступити в  широку коаліцію, яскравим свідченням цього, зокрема, є остання заява Бориса Тарасюка про те, що НРУ, який до останнього виступав проти вступу «Нашої України» в коаліцію, зараз готовий в неї увійти. Однак я не виключаю, що найближчим часом блок «Наша Україна» увійде у кризову фазу, і це може статися, навіть якщо «НУ» вступить в коаліцію. Для БЮТ криза в «Нашій Україні» — це ахілесова п’ята, по якій блок Тимошенко буде серйозно бити. Це створить нові проблеми перед коаліціантами, тому цілком можливо, що, крім підписання рамкових декларативних угод, будуть застосовані більші гнучкі технології, тобто формат коаліція більшості. Це, звичайно, не ідеальна версія, але вона дозволяє «Нашій Україні» зберегти в уряді свої міністрів, а крім цього, це стане «сироваткою» від розпаду для блоку», — переконаний Андрій Єрмолаєв.
 Нагадаємо, міністр юстиції Роман Зварич, як повідомляє «Українська правда», заявив, що в разі непідписання «Нашою Україною» коаліційної угоди з Партією регіонів, через два тижні міністрам від «НУ» ймовірно доведеться покинути уряд. В іншому випадку, на думку Зварича, виникне конфуз, коли міністри від «Нашої України» будуть представляти в коаліційному уряді партію, яка не є учасницею коаліції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ