Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наступного тижня у Львові стартує «Золотий Лев-2006»

З 29 вересня до 5 жовтня 2006 року у Львові відбудеться VII Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев-2006», який відбуватиметься у рамках 750-річчя міста під символічною назвою «Сусіди». Про це сьогодні, 22 вересня 2006 року, під час прес-конференції повідомив директор та художній керівник фестивалю, директор львівського театру «Воскресіння» Ярослав Федоришин. Головною метою цього фестивалю є ознайомлення з розвитком сучасних напрямків у театрі; створення умов для розвитку цього мистецтва в Україні та сприяння інтеграції театральних українських колективів у театральний європейський процес, пошук нових сучасних сценічних засобів для розкриття складної структури творів світової класики; виявлення та підтримка молодих талановитих митців сучасного українського театру, стимулювання розвитку їх творчості тощо.
Програма Фестивалю, зокрема, передбачає 29 вересня на алеї перед Оперним театром виставу «Морські таємниці» (театр «Пляма», м. Гданськ, Республіка Польща), 30 вересня на площі біля пам’ятника А. Міцкевичу — прем’єра вистави «Вишневий сад» за А. Чеховим (театр «Воскресіння», Львів), 4 жовтня на площі перед Оперним театром (театр Олексія Меркушева, м. Дрезден, Німеччина).
«Родзинкою фестивалю буде колектив французів, які гратимуть дві вистави — Рі-Бонд «007», шоу на гідравлічних ходулях (театр «Кулермеханік», Франція). Також ми запросили три театри з Білорусі, які, на мою думку, також будуть цікавими для львів’ян, оскільки у їхній державі панує авторитарний режим», — зазначив Ярослав Федоришин.
Театр «Воскресіння» є базою для Міжнародного театрального фестивалю «Золотий Лев», оскільки має великий досвід у постановці драматичних та вуличних вистав, і неодноразово брав участь у багатьох міжнародних європейських фестивалях. За роки існування у Фестивалі «Золотий Лев» брали участь театральні колективи з Росії, Білорусі, Англії, Якутії, Німеччини, Голландії, Грузії, Туркменістану, Литви, Польщі. Його учасниками та гостями були такі видатні зірки, як Ада Роговцева, Лариса Кадирова, Йонас Варнас, Роман Віктюк та інші. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ