Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Наступного тижня уряд оголосить плани щодо підвищення зарплат і пенсій - Розенко

Кошти для підвищення соціальних стандартів звільняться внаслідок успіхів уряду у скороченні та відтермінуванні боргових зобов’язань. Про це в інтерв'ю "5 каналу" повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко.

"Ще коли затверджувався Державний бюджет, ми чітко встановили, що соціальні стандарти в Україні мають підвищитися з грудня 2015-го року на 13 відсотків. Але і Президент, і Прем’єр-міністр неодноразово говорили, що ми, як влада, зробимо все, щоби знайти ресурс для підвищення раніше. Все залежить і залежало від стану економіки, від стану бойових дій і від переговорів про реструктуризацію боргів. І якраз успіх Міністерства фінансів і уряду в цілому у питанні перенесення виплати боргів фактично на 4 роки і списання 20 відсотків боргів України в цілому, дає прекрасний шанс, щоб знайти цей ресурс, який ми можемо вкласти в індексацію заробітних плат і пенсій", - зазначив він.

П.Розенко поінформував, що Мінсоцполітики розробило 3 моделі підвищення соціальних стандартів – зарплат, пенсій та усіх соціальних виплат.

"Ці 3 варіанти коштують приблизно від 5 до 15 млрд грн до кінця року, тобто це значні кошти. І сьогодні, на мою думку, прийшов час, щоб з якоюсь обережною упевненістю думаю, що у найближчий тиждень будуть оголошені плани влади щодо підвищення соціальних стандартів" – заявив урядовець.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд зараз розглядає питання про підвищення мінімальної заробітної плати.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ