Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Всі е-декларації пройдуть автоматичну перевірку - Ситник

Усі декларації, подані в період декларування, пройдуть автоматичну перевірку.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ заявив заступник голови НАЗК Артем Ситник.

“На сьогоднішній день, якщо ми говоримо про новий підхід, всі декларації, які будуть подані під час кампанії декларування, будуть охоплені увагою НАЗК і фактично всі декларації будуть оцінені в першу чергу через призму автоматичної перевірки”, - заявив Ситник.

За його словами, це означає, що “фактично всі декларації піддаються автоматичній повній перевірці з використанням антикорупційних продуктів”.

“Декларація проходить декілька етапів перевірок: тобто це звірка з реєстрами і базами даних, і встановлення відповідності або невідповідності даних декларацій із даними цих реєстрів. Потім декларація оцінюється на предмет наявності необґрунтованих активів, а саме - вона проходить випробовування формулою незаконного збагачення. І якщо розбіжностей немає, якщо ознак необґрунтованих активів немає, то ця декларація вважається такою, що пройшла автоматичну перевірку”, - пояснив Ситник.

Водночас він наголосив, що “це не означає, що ця декларація пройшла повну перевірку, в тому розумінні, як визначає повну перевірку закон, але ця декларація фактично має мінімальний коефіцієнт ризику”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ