Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацбанк переходить на керовану гнучкість курсу

У Національному банку України ухвалили рішення з 3 жовтня перейти до режиму керованої гнучкості обмінного курсу, що посилить стійкість валютного ринку та економіки.
Нацбанк

Про це повідомили у пресслужбі НБУ.

"З огляду на стійкий прогрес у зниженні інфляції, накопичення значного рівня міжнародних резервів, збільшення привабливості гривневих депозитів та ОВДП Нацбанк переходить до режиму керованої гнучкості обмінного курсу", — мовиться у повідомленні.

Як зазначається, регулятор "продовжить контролювати ситуацію на валютному ринку та залишатиметься ключовим гравцем на ньому, компенсуючи структурний дефіцит іноземної валюти".

"Завдяки цьому курс змінюватиметься в обидва боки. Водночас НБУ суттєво обмежуватиме ці коливання, не допускаючи як значного послаблення гривні, так і суттєвого зміцнення", — вказали у Національному банку.

У регуляторі пояснили, що офіційний курс за режиму керованої гнучкості визначатиметься операціями на міжбанківському валютному ринку. Водночас курс на готівковому валютному ринку, де мають змогу купувати та продавати валюту громадяни, встановлюватиметься за тими ж правилами, що і раніше.

Тривала фіксація обмінного курсу призводила б до "накопичення ризиків для економіки та фінансової системи", переконані у Нацбанку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ