Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Націоналістичні партії та рухи проведуть у Сєвєродонецьку з’їзд щодо можливості об’єднання – Андрій Мохник

23 лютого в Сєвєродонецьку низка націоналістичних партій і організацій проведуть з’їзд, на якому обговорять можливість об’єднання в одну структуру. Про це «Гал-info» повідомив голова Київської міської організації ВО «Свобода», член політради партії Андрій Мохник.
Він зазначив, що 22 січня в Спілці письменників України відбувся Конгрес націоналістичних партій і рухів, ініціатором якого були УНА-УНСО, і взяли участь ВО «Свобода», «Тризуб ім. Степана Бандери», «Українська партія», «Національний альянс», ОУН(р), ОУН(м), «Молодіжний націоналістичний конгрес» і «Патріот – захисник батьківщини». «На нараді було обговорено питання співпраці партій від координації спільної роботи та обміну досвідом до об’єднання в єдину структуру. Відбувся процес обміну думками, який був визнаним корисним. Звичайно, різні політичні сили по-різному готові до створення єдиної потужної націоналістичної партії, тому дехто пропонував і об’єднання, а дехто – суто співпрацю та обмін досвідом. Також було вирішено проводити такі наради та обмінюватися планами і думками раз в місяць кожного місяця. І тому було вирішено провести наступного місяця зустріч-нараду у Сєвєродонецьку, щоб продемонструвати тим політичним силам, які закликають до сепаратизму і які в той же день збираються провести з’їзд, що є політичні сили, які виступають проти різного роду сепаратизму», — розповів Андрій Мохник.
Він також зазначив, що об’єднання націоналістичних політичних сил та рухів в один було наразі висловлено тільки як ідею. «З часом, звичайно, може дійти і до об’єднання, однак наразі така думка була висловлена як плани на майбутнє. Як зазначив Андрій Мохник, на цьому конгресі ВО «Свободу» представляв саме він.
Нагадаємо, в цей же день планує провести свій з’їзд і Партія регіонів, в якому візьмуть участь депутати рад різних рівнів цієї політичної сили. Як зазначив у коментарі «Гал-info» голова ЛОВ ПР Олексій Радзієвський, з’їзд у Сєвєродонецьку у Партії регіонів «наразі тільки у планах проведення». «Остаточно організаційні моменти його проведення не узгоджені, тому наразі достеменно не відомо, хто із Львівського обласного відділення Партії регіонів візьме участь у з’зді.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ