Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Націоналізацію підприємств, що належать росіянам, слід почати з ЛАЗу

Фракція «Народний контроль» раді ініціює звернення Львівської міської ради до ВРУ із вимогою ухвалити закон про націоналізацію стратегічних підприємств, що належать росіянам. Почати процес пропонують із ЛАЗу. Про це повідомила прес-служба "Громадського руху "Народний контроль".

«Народний контроль» два роки поспіль наполягає на проведені націоналізації стратегічних підприємств, що належать громадянам країни-агресора. Адже в той час, коли наші хлопці уже 4 роки гинуть за незалежність України, російські бізнесмени заробляють на нашій землі гроші та комфортно ведуть свій бізнес. При цьому знищують нашу економіку», –пояснює керівник фракції «Народний контроль» у ЛМР Валерій Веремчук. 

За його словами, ситуація, яка склалася навколо Львівського автобусного заводу, – це черговий і яскравий доказ того, що потрібно підтримати цю ініціативу.

«Розпочати націоналізацію стратегічних підприємств потрібно саме з ЛАЗу, який довів до банкрутства  російський аферист. Замість думати, як віддати йому гроші, маємо посприяти поверненню заводу Україні. Націоналізація ЛАЗу стане поштовхом для запуску процесу по всій країні. До прикладу, у Кам’янському на Дніпропетровщині кінцевими власниками великого металургійного заводу є росіяни. Вони знищили колись успішне підприємство, ввели його у боргову яму. Або ж діяльність російського олігарха та депутата Олександра Бабакова, який голосував за анексію Криму. В Україні він є власником 8 обленерго. Українські підприємства, заводи мають працювати на розвиток нашої держави, а не на кишеню ворога», – наголосив Веремчук.

Відповідне звернення до ВРУ депутати планують озвучити завтра, 15 лютого, під час засідання сесії Львівської міської ради. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ