Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка розпочав гастролі у Львові

Сьогодні виставою Івана Франка „Украдене щастя” розпочинає свої гастролі у Львові Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка.
 Востаннє цей театр був у Львові вісім років тому. Сьогоднішні ж гастролі присвячені 150-річчю з дня народження Івана Франка та 750-річчю заснування Львова.
 „На своїй рідній сцені я з особливим трепетом буду виконувати роль Миколи Задорожнього”, — сказав сьогодні художній керівник театру Богдан Ступка.
 Привезено такі вистави: “Соломія”, яку поставив режисер Олександр Білозуб (це вокально-хореографічна драма про життя та творчість Соломії Крушельницької); також у Львові відбудеться прем’єра вистави «Ромео і Джульєта» (режисер – Валентин Кузьменко-Делінда), у якій задіяні молоді талановиті актори нашого театру. Також буде представлено виставу “Наталка Полтавка”, яку поставив Сашко Ануров – український режисер, який проживає зараз у Москві. “Цар Едіп” – п’єса, яка хвилює глядачів уже два тисячоліття. Ще одна вистава - “Кін IV” Григорія Горіна у постановці Анатолія. А ще дві вистави “Увертюра “До побачення” за новелою Івана Франка “Сойчине гніздо”, де грає акторський дует Богдан Ступка та Наталія Коран, та “Каїн” - йтимуть на камерній сцені.
 Вистава „Украдене щастя” буде сучасною завжди – вважають франківчани: її сучасність у тому що закохані „роблять ковток води перед вічним сном” — рішучий крок наперекір усьому, це вистава про те, що потрібно дозволяти собі жити – сказала виконавиця ролі Анни Ірина Дорошенко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ