Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Навіщо впливовим "зливачам " нечистот у Славському дірява кубова бочка?

Після п’яти перевірок та низки адмінштрафів за їх результатами власники розкішних котеджів у цьому селищі на вулиці Волошина поблизу гори Тростян і надалі спускають каналізаційні води прямо в карпатський ліс.
Фото Гал-інфо

Щоправда тепер це робиться у дещо замаскованому вигляді – з використанням вкопаної в землю (біля незаконно збудованої та несправної очисної споруди) дірявої пластикової кубової бочки.

Такий нехитрий «винахід» дозволяє зливати нечистоти подалі від очисних споруд та не дає можливості відразу виявити забруднення земель. Враховуючи, що спочатку нечистоти потрапляють в «ту саму» діряву бочку, звідки просочуються у грунт.

{{1}}

Нагадаємо: названі власники розкішних котеджів у Славському роками (!) спускають каналізаційні води прямо в карпатський ліс, користуючись при цьому незаконно збудованою та несправною очисною спорудою.

Це при тому, що упродовж останнього часу дані порушення тричі фіксувалося комісіями Славської селищної ради, та два рази - Державною екологічною інспекцією у Львівській області, працівники якої притягнули кількох власників елітних садиб до адміністративної відповідальності за порушення вимог щодо поводження з відходами, що в свою чергу спричинило забруднення земельних ділянок. Окрім того, під час проведення повторної перевірки нарахували збитки, заподіяні внаслідок забруднення земель.

Збитки, до речі, були розраховані та пред'явлені правопорушникам у розмірі аж 64,13 грн. Чому така «смішна» сума? Автора цих рядків у відповіді із обласної Держекоінспекції (на запит щодо отримання публічної інформації) це пояснили так. Нормативно-грошова оцінка земель несільськогосподарсткого призначення (у числі який й земля, яку забруднюють впливові «зливачі» нечистот у Славському, - авт.) за межами населених пунктів на території Сколівського району Львівської області станом на 01.01.2020 року не проведена. А тому Держекоінспекція розрахувала суму збитків відповідно до Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства.

Зазначу, що йдеться про нарахування збитків за результатами рейдової перевірки, що була проведена працівниками обласної Держекоінспекції у Славському за місцем знаходження вищезгаданої очисної споруди 02.07.2020 року.

З тих пір жодних перевірок більше не було. Хоча ситуація з незаконно побудованою очисною спорудою на вул. Волошина, з якої назовні витікають нечистоти та попадають в ліс, як вдалося з’ясувати, майже не змінилася.

За винятком того, що тепер каналізаційні води в карпатський ліс спускають у дещо замаскованому вигляді – з використанням вкопаної в землю (біля очисної споруди) дірявої пластикової бочки.

Такий нехитрий «винахід» дозволяє зливати нечистоти подалі від очисної споруди та не дає можливості відразу виявити забруднення земель. Враховуючи, що спочатку нечистоти потрапляють в «ту саму» діряву бочку, звідки просочуються у грунт, не створюючи таким чином «озер» з нечистот довкола самої споруди.

Незаконно збудованою та несправною очисною спорудою, яку після п’яти (!) проведених перевірок «модернізували» дірявою пластиковою бочкою, у Славському користуються власники будинків №57, №61, №63, №67, №73, №75 та №77 – громадяни: Грицак Ігор Юліанович (бувший посадовець Фонду гарантування вкладів фізичних осіб), Грицак Остап Ігорович (син Ігоря Грицака, бізнесмен), Ворушилін Костянтин Михайлович (колишній директор-розпорядник ФГВФО), а також Дідевич Сергій Ігорович, Кушпіт Володимир Петрович, Маслюк Андрій Дмитрович та Муляк Роман Володимирович.

Віктор Правденко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ