Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Навіть після звільнення на Донбас не повернуться українці, - Снєгирьов

Після російської окупації Донбас може так і залишитися "випаленою землею", куди вже більше не повернеться колишнє довоєнне життя. Таку думку висловив голова ГІ «Права Справа», воєнний експерт, луганчанин Дмитро Снєгирьов.
Фото з Еспресо.TV.

Він наголосив, що за даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій, з 1,7 мільйона вимушених переселенців, які офіційно зареєстровані у відповідних органах, мають намір повернутися тільки 25%. Решта - а це приблизно 1,3 млн осіб - не мають наміру повертатися на місця постійного проживання, навіть за умови припинення військового протистояння.

«Це свідчить про те, що ці люди вважають своє перебування на тих територіях небажаним через загрозу фізичного знищення, як представників і носіїв українського етносу. Йдеться про те, що на окупованих територіях відбувається етноцид українського населення, його фізичне, моральне і духовне знищення. Тому говорити про реінтеграцію окупованих територій, населення яких на сьогоднішній момент є російськомовним монолітом, виключно мирним шляхом, як мінімум, неправильно», - сказав він.

Дмитро Снєгирьов наголосив: «Я розраховую повернутися до Луганська, але за умови його звільнення військовим шляхом. Як показала практика, під час наступу українських військ апологети «русского мира» змушені масово виїжджати з тих території в Російську Федерацію. Саме військовий шлях створить умови для повернення на окуповані території українського населення за духом і кров'ю, і навпаки - для виїзду з нашої території ворожого елемента».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ