Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Найбільше людей у церкві на Різдво та на Пасху, – капелан з Канади

Фото - Олена Ляхович
Фото - Олена Ляхович
Фото - Олена Ляхович
Фото - Олена Ляхович
1/2
Про особливості святкування Великодня розповів військовий капелан з Канади о.Кім 13 квітня під час брифінгу на тему: «Великдень очима військових капеланів» у Львові в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла

«Канадські традиції святкування Пасхи подібні до американських. Так склалось, що найбільше людей у церкві під час Різдвяних літургій та Великодніх.

Відмінним є те, що для канадців релігія – це щось таке індивідуальне, персональне, особисте.  Проте це не заважає збиратись сім’ям і разом йти на службу Божу.

Щодо військових. Ми так само святкуємо страсний тиждень: з понеділка по четвер, потім страсна п’ятниця, відповідно субота і пасхальна неділя. Зазвичай, на кожній військовій базі є декілька капеланів різних релігійних конфесій. Служби Божі зазвичай всі капелани відправляють разом, деколи окремо. Проте, якщо капелан забажає провести цей день зі своєю сім’єю, то службу проводять всі інші, окрім нього.

Унікальність канадської традиції святкування полягає у різноманітті релігійних течій. Адже серед капеланів є і протестанти, і римо-католики, і греко-католики, і мусульмани, імами».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ