Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Найбільше родовище газу розроблятиме компанія з невідомими власниками

Найбільше в країні Юзівське родовище сланцевого газу буде розробляти компанія Yuzgas B.V., зареєстрована місяць назад. Про це пише Liga.net.

Як зазначається, замість корпорації Royal Dutch Shell, яка вийшла з проекту у 2015 році, розробкою Юзівського родовища займатиметься зареєстрована в Нідерландах місяць тому компанія Yuzgas B.V.

Вона стала переможцем конкурсу, оголошеного в жовтні минулого року. Організатори не залучали до процесу ні ЗМІ, ні громадськість. Деталі та умови конкурсу не розкривалися. Хто стоїть за новоствореною Yuzgas B.V. також невідомо.

Yuzgas B.V. була зареєстрована 14 червня цього року зі статутним капіталом 1 000 євро спеціально під розробку Юзівської ділянки. 100% компанії належить люксембурзькому фонду Emerstone Energy, яким володіє компанія з управління активами Emerstone Capital Partners (також з Люксембургу).

Обидві структури створені в 2016 році, а веб-сайт компанії зареєстрований менше місяця тому - 29 червня. Своїх бенефіціарів та інвесторів Emerstone не розкриває.

На сайті компанії вказано: "Emerstone Energy управляє активами на суму 400 млн доларів…Ми готові вкласти близько 250-300 млн доларів в потенційні проекти в сфері розвідки та видобутку вуглеводнів".

Emerstone очолює Ярослав Кінах. В кінці 90-х Кінах керував українським представництвом Європейського банку реконструкції і розвитку, після цього створив в Канаді компанію Iskander Energy, яка розвивала проекти з видобутку газу-метану в Україні та володіла вуглеводневими ділянками в Грузії і Болгарії. В останні роки він очолював канадську Black Iron.

Нагадаємо, угода з Shell була укладена у 2013. Компанія планувала вкласти у розробку родовища понад 10 мільярдів доларів.

За оцінками геологів, запаси газу на Юзівському родовищі можуть становити 2 трлн кубометрів.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ