Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

59 депутатів Львівської обласної ради готові підтримати видобуток сланцевого газу, - Сех

Центральна влада хоче перекласти відповідальність за угоди про розподіл вуглеводнів та за наслідки їх реалізації на депутатів місцевих рад. Про це сьогодні, 2 жовтня, під час громадського обговорення щодо пошуку, розвідки та видобутку вуглеводнів на території Олеської площі, заявила народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех.

«Насправді влада хоче приховати розруху та політичні репресії та показати світові та Європі, що у нас великі поклали газу, і ми чекаємо інвестора. На відміну від влади інвестори присутні, вони є, і вони нас слухають. Сподіваюсь, що робитимуть висновки», - сказала Сех.

За її словами, угода про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Олеська, між державою Україна та компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.» повинна пройти економічну, правову та екологічну експертизи – без цього її не можуть розглядати в сесійній залі.

«Я хочу запитати представників виконавчої влади: покажіть тих людей, які поставлять підписи під експертизами й будуть готові нести відповідальність за економічну, екологічну й правову складові цієї угоди. Немає таких людей... Хто захоче відповідати за «Геосервіс», за «Надра Олеська», за екологічні ризики? Тому влада хоче перекинути відповідальність на депутатів місцевих рад, зокрема депутатів Львівської обласної ради, яких можна змусити голосувати, залякати, завести на них «папку». Зараз тих депутатів нема, бо вони втекли із зали. Їхні підписи вже стоять. Станом на учора вже було зібрано 59 підписів депутатів, які погоджуються на видобуток сланцевих вуглеводнів», - заявила Ірина Сех.

Ірина Сех заявила, що «спільна загроза об’єднала Схід і Захід України, науковців-геологів, економістів, екологів, громадськість».

«Депутат Дзюдзь ініціює внесення цього питання у порядок денний, хоч воно й не пройшло процедури. Я розумію він генерал і людина підневільна, але треба пам'ятати, що є вища сила. Ми не хочемо, щоб над нашою землею поглумилися. Закликаю до мудрості і виваженості», - сказала Сех.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ