Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівщина поставить «крапку» в історії з сланцевим газом, - Балицький

Львівщина залишилася останнім оплотом, який поставить крапку в історії з видобутком сланцевих вуглеводнів. Про це сьогодні, 20 вересня, в коментарі Гал-інфо повідомив голова комісії екології Львівської обласної ради, член фракції ВО "Свобода" Олексій Балицький.

За його словами, депутатів найперше цікавить економічна вигода для регіону та гарантії екологічної безпеки.

«На депутатів Львівської облради лягає зараз ще більша відповідальність», - наголосив він.

За його словами, нова угода тільки сьогодні надійшла на комісію і зараз її поширять між депутатами. Спершу її завізував голова Львівської облради.

Як зазначив Олексій Балицький, спеціально створена робоча група зверталася з офіційними листами, якими запрошувала на свої засідання представників уряду, однак, відповіді не отримали.

«Позиція нашої фракції не змінилася. Основою її є знайти компроміс між екологічними збитками та економічним добробутом, який має бути представлений на цих територіях, а не в тих чи інших компаніях, чи ж загубиться в держказначействі»

За його словами, депутати довго вивчали текст попередньої угоди і тепер вивчатимуть новий текст.

«Тут не потрібно поспішати, треба сто разів виважити все перед тим, як облрада прийме серйозне рішення», - наголосив Балицький.

Щодо інших фракцій, то пригадуючи зустріч із послом США, можна стверджувати, що «Батьківщина» ставиться більш лояльно, НРУ висловилося проти видобутку сланцевого газу.

Щодо чуток про перемовини «Шеврону» та «Свободи» Балицький заявив: «Це смішно. Якщо б компанія «Шеврон» мала б таке велике бажання інвестицій у розміні 450 млн, то хай їх вкладе в розвиток Львівщини».

Нагадаємо, сьогодні, 20 вересня, депутати Івано-Франківської облради на сесії підтримали проект угоди про розподіл продукції з компанією Chevron Ukraine B.V. Це рішення дозволило розробку Олеської газової площі.

З 81 присутнього на засіданні депутата за прийняття рішення проголосували 62, проти - 1, утрималися - 11 (всього в облраді - 114 депутатів).

Фракція ВО "Свобода" на знак протесту проігнорувала засідання облради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ