Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Найбільші виробники металопрокату в світі

Згідно прогнозів міжнародної металургійної асоціації World Steel Association (WSA, Worldsteel) світове виробництво сталі в 2019 році зростатиме, хоча й сповільненими темпами. За поточними показниками очікується зростання мінімум на 1,4%.

Світове виробництво сталі

В 2018 році за даними було виплавлено 1808,6 млн т сталі, що на 4,6% більше за показники 2017 року, проте, через стагнацію металоспоживання у Китаї, який є беззаперечним лідером виробництва, у поточному році темпи зростання будуть значно меншими.

Очікується, що найдинамічнішим виробником на світовому ринку найближчими роками стане Індія, через масштабні інвестиції в металургійну промисловість і інфраструктуру. В західних країнах споживання сталі буде знижуватись через уповільнення економічного зростання.

В країнах колишнього СНД та Туреччині очікується стабілізація та поступове збільшення обсягів виробництва.

В цілому картина розподілу між найбільшими світовими виробниками металопрокату залишиться незмінною. Так, лідерами за обсягами виробництва залишатимуться країни Азії, серед яких Китай за результатами 2018 року займав 49,2% світового виробництва (831,7 млн т сталі), Японія – 104,7 млн т, Індія – 101,4 млн т, Південна Корея – 71,1 млн т.

Країни СНД виготовили за 2018 рік 102,1 млн т сталі, серед яких 71,3 млн т випустили російські підприємства і 20,1 – українські.

Обсяги виплавки сталі в Туреччині зросли до 37,52 млн т, а країни ЄС виготовили 168,7 млн. т сталі.

ТОП 5 виробників металопродукції в світі

За даними міжнародної металургійної асоціації WSA до рейтингу найбільших світових виробників сталі було включено 98 підприємств, обсяги виробництва на яких склали не менше 3 т за рік. Більше половини компаній цього рейтингу є китайськими, присутні по 6 підприємств із Росії та індії, а також український виробник «Метінвест», що виготовляє якісний металопрокат і входить до першої півсотні лідерів із виробничими можливостями в 15 млн т щорічно.

В цілому п'ятірка лідерів ринку виглядає наступним чином:

АрселорМіттал – компанія з Люксембургу, що займає першу позицію в рейтингу з часів свого заснування у 2006 році. Так у 2016 році на заводах підприємства було виплавлено 95,45 млн т сталі, і виробництво зростатиме у зв'язку з розширенням виробничих потужностей.

Baow – китайська компанія, що з'явилася лише 3 роки тому шляхом злиття підприємств Baosteel и Wuhan Steel виготовила за рік 63,8 млн. т сталі.

Hebei Iron & Steel – китайське виробництво, що дісталось третьої позиції рейтингу за рахунок приєднання до свого складу сербського металургійного Zelezara Smederevo за рахунок якого загальний обсяг виробництва склав 46,18 млн. т.

Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp – японське металургійне об'єднання із річними обсягами виробництва у 46,16 млн. т).

Posco – південнокорейська металлургійна корпорація із результатом 41,56 млн. т.

До першої десятки лідерів також увійшли три китайських компаніі Shagang, Ansteel і Shougang, японський виробник JFE Steel и індійська група компаній Tata Steel.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ