Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Найбільшу увагу під час Форуму місцевого розвитку було приділено питанню децентралізації

Наріжним каменем місцевого розвитку в Україні є процеси пов’язані з децентралізацією. Без поступу у цьому напрямку додаткові можливості для місцевих громад та бюджетів ми не знайдемо. Відтак нам важливо, щоб нас чули наші народні депутати, також розраховуємо на допомогу наших європейських партнерів. Про це під час брифінгу для журналістів з нагоди відкриття Форуму місцевого розвитку зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. Повідомила прес-служба Львівської обласної ради

«Питання децентралізації є надзвичайно актуальним для Львівщини, - наголосив Олександр Ганущин. – У нас в області уже утворені 15 об’єднаних територіальних громад. Ми розпочали цей шлях і маємо його завершити».

За словами воєводи Підкарпатської ЄвиЛеніярт, Польща пройшла процес децентралізації 25 років, тому  поляки можуть поділитися власним досвідом як і позитивних моментів, так і негативних.

В свою чергу директор Програми USAID РАДА Ігор Когут зазначив наступне:«Ми підтримали ініціативу обласної ради провести такий захід, - підкреслив Ігор Когут.  - Одне з завдань Програми USAID РАДА - налагодити ефективну співпрацю народних депутатів та представників органів місцевого самоврядування, що допоможе краще розуміти місцеві потреби і відповідно якісніше та ефективніше представляти в Парламенті інтереси виборців. Тому Програма USAID РАДА планує поширити цей досвід на інші регіони України».

Нагадаємо, 25-26 червня у Трускавці відбувається Форум місцевого розвитку за підтримки Львівської обласної ради, Програми USAID Рада та Фонду Східна Європа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ