Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Ціна на хліб на початку 2016 року не зміниться, - експерти

Найближчим часом у Львові хліб не подорожчає. Про це сьогодні, 24 грудня, під час прес-конференції заявила Галина Янишівська, директор з маркетингу ПАТ «Концерн Хлібпром».

«Якщо не станеться будь-яких форс-мажорних обставин та не зростуть ціни на сировину, ціна на хліб на початку 2016 року не зміниться, - зазначила Галина Янишівська. – Загалом ми намагаємося встановлювати такі ціни, які доступні кожній людині. Радимо усім купувати запакований хліб, адже термін його споживання значно більший, аніж у того, який не запакований. Термін споживання незапакованого хліба становить 24-72 години. Європа майже повністю перейшла на запакований хліб, без упаковки його можна придбати лише у пекарні», - сказала Галина Янишівська.

Інший аспект цієї теми - підроблений хліб. Так от, найбільше у Львові підробляють сихівський батон. Цю інформацію підтвердив Валентин Мельниченко, головний технолог з інновацій ПАТ «Концерн Хлібпром».

«Найчастіше підробляють сихівський батон, - каже Валентин Мельниченко. – Таких пекарів ми називаємо «гаражниками». І тут треба знати, що значно важче підробити пакований хліб. Із "гаражників" цим фактично ніхто не займається, оскільки для виготовлення пакованого хліба потрібні спеціальні машини.

Знову з таки, завдяки упаковці списання хліба з точок продажу у нас фактично мізерне, не перевищує двох відсотків. Хліб, який не купили люди, купують фермери, або інші особи, які ним годують тварин», - сказав Валентин Мельниченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ