Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Найєм анонсував мітинг на захист НАБУ

Нардеп Мустафа Найєм повідомив, що завтра о 10:00 біля будівлі Генеральної прокуратури відбудеться акція на захист Національного антикорупційного бюро. Про це він написав у фейсбуці.

За даними Найєма, Генеральна прокуратура та СБУ готують низку кримінальних проваджень щодо працівників Антикорупційного бюро, в тому числі з середньої керівної ланки.

"Зокрема, найближчим часом готується підозра керівництву підрозділу детективів. Атака буде по всіх фронтах - звинувачення у протиправній діяльності, публічна дискредитація, саботаж, повне призупинення створення Антикорупційного суду", - пише депутат.

Нагадаємо, 12 серпня Генпрокуратура виявила стаціонарний пост спостереження за слідчим Дмитром Сусом. Цей слідчий вважається людиною нардепів Ігоря Кононенка й Олександра Грановського в ГПУ. Двох технічних працівників НАБУ примусово доставили до департаменту Генпрокуратури й утримували там 11 годин. Їх звільнили тільки після звернення директора НАБУ Артема Ситника до генпрокурора Юрія Луценка. НАБУ виклало їхню розповідь про те, що до них застосовували тортури. НАБУ порушило справу через викрадення своїх співробітників Генпрокуратурою.

У квартирі, де було організовано спостереження, залишився детектив НАБУ, його заблокували прокурори ГПУ. Детектив викликав спецназ НАБУ, який забезпечив його вихід із технікою з помешкання.

5 серпня Генпрокуратура провела обшук у будівлі НАБУ у справі про незаконне прослуховування.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ