Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Найєм розписав сценарій для Ляшка

Щоб використовувати ефект "грюкання дверима", лідер Радикальної партії Олег Ляшко змушений буде форсувати події і якомога швидше вийти на фінішну пряму виборів. Таку думку в блозі на Українській правді висловив нардеп від БПП Мустафа Найєм.

Він вважає, що місцеві вибори для Ляшка вирішенням проблеми не будуть - перемога в регіонах, на думку нардепа, - не надто адекватна плата «за втрачений ресурс влади».

У виході Ляшка на президентські вибори Найєм перспективи також не бачить - «для цього немає ні особистого, ні соціального, ні електорального потенціалу».

Тому, вважає нардеп, у лідера радикалів «залишається тільки один вихід - розхитувати ситуацію для дострокових парламентських виборів».

«Упевнений, майбутні місцеві вибори стануть підготовчою фазою цієї стратегії, - пише Найєм. - Відразу після 26 жовтня Радикальна партія та їхні союзники заявлять про тотальну фальсифікацію, а ближче до Нового року заговорять про дострокові вибори до Верховної Ради. (До речі, оскільки чинний парламент був обраний достроково на виборах, згідно з Конституцією його неможливо розпустити протягом року, тобто раніше ніж 2 грудня 2015року)».

За його припущенням, «до умовної коаліції прихильників дострокових виборів увійдуть три політичні сили - Радикальна партія і Опозиційний блок всередині Верховної Ради і, очевидно, "Укроп" Ігоря Коломойського поза стінами парламенту. "Компанія хороша, особливо з огляду на медійний ресурс Інтера, 1 + 1 та ТРК Україна», - зазначає Найєм.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ