Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Найєм: Вони будуть знищувати НАБУ

Система не зацікавлена ​​в появі першого правоохоронного органу, який не залежить від політиків.

Як передає Цензор.НЕТ, таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив народний депутат Мустафа Найєм.

"Боротьба проти НАБУ ведеться системна. Я думаю, не всі відрізняють НАБУ від ГПУ або СБУ. Дуже проста різниця. Главу СБУ і Генпрокурора призначають політики. НАБУ - це перший в нашій історії правоохоронний орган, главу якого вибирали на незалежному конкурсі і, по суті, ця людина не несе ніякої політичної відповідальності ні перед ким і ніяких зобов'язань у нього немає. і незалежність цього органу робить його білою вороною, як і антикорупційного прокурора. По суті, в країні йде війна проти того, щоб з'явився перший правоохоронний орган, який не залежить ні від політиків, ні від парламенту, ні від президента", - зазначив він.

Показовим підтвердженням цього, впевнений Найєм, може бути "газова справа".

"Що зараз відбувається. НАБУ порушує справу, наприклад, по Онищенку. Тепер вони повинні зіткнутися з повністю керованим судом. Далі починається публічна атака. Перше, що НАБУ непрофесійне. Друга атака, така, як зараз, коли вони вже не можуть з цим впоратися. По суті те, що сталося (затримання співробітників НАБУ. - Ред.) - це вже здали нерви ", - сказав він.

При цьому Найєм припустив, що надалі НАБУ намагатимуться знищити всіма бажаними шляхами.

"Уявити собі, що ГПУ, яку очолює Луценко, бореться, воює, б'є співробітників НАБУ, які створені під тиском суспільства, було неможливо. Те, що зараз відбувається - це відкат, спроба зберегти статус-кво. Вони будуть знищувати НАБУ як завгодно: порушувати кримінальні справи проти слідчих і детективів, і я думаю, будуть якісь підозри щодо Ситника і Холодницького. Фактично, вони захочуть або посадити на гачок, або дискредитувати. Я сподіваюся, ця інформація якомога швидше дійде до суспільства", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Володимир Гуцуляк заявив про побиття спецназом НАБУ 3 співробітників прокуратури 12 серпня. У той день Генеральна прокуратура виявила стаціонарний пост спостереження за своїми співробітниками за адресою вул. Симона Петлюри, 7/9 в Києві.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом викрадення своїх співробітників працівниками Генеральної прокуратури України (ГПУ) 12 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ