Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАЗК не вистачило голосів для відставки Корчак

Національному агентству з питань запобігання корупції не вистачило голосів для відставки голови НАЗК Наталії Корчак. Про це в ефірі "112 Україна" заявив член НАЗК Руслан Рябошапка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для того, щоб це рішення (про відставку - ред.) було прийнято, голова повинна була б добровільно подати у відставку з цієї посади, або ми мали б ухвалити рішення більшістю голосів, оскільки саме ми, члени агентства, рік тому обрали голову агентства Наталію Корчак. Потрібна була більшість, відповідно три голоси, їх немає", - сказав Рябошапка.

Він зауважив, що з ситуації, яка склалася навколо відставки Корчак, вбачає два виходи: зміни до законодавства, які має проголосувати парламент, або запровадження так званої ротації у керівництво НАЗК. За його словами, процес ухвалення парламентом цих змін може розтягнутися в часі.

"Ми запропонували принцип ротації, тобто кожен з членів агенції виконує обов'язки голови три місяці, таким чином ми ... мали б можливість продемонструвати результат управління агентством, але це не було підтримано. Мова не йде про те, що хтось із членів  агенції бореться за посаду керівника агенції. Ми пропонуємо запровадити рівний доступ до виконання обов'язків", - сказав Рябошапка.

Він також додав, що для запобігання таких ситуацій, коли при голосуванні не може бути прийняте рішення, до складу агенції потрібно включити ще одного члена.

Раніше ЗМІ повідомляли, що сьогодні Національне агентство з питань запобігання корупції розглядало питання відставки голови НАЗК Наталії Корчак, втім згоди у цьому питання членам агентства не вдалося досягти.

Як відомо, 29 березня голова уряду Володимир Гройсман запропонував голові НАЗК Наталії Корчак піти у відставку через неспроможність організувати роботу Реєстру електронних декларацій. Втім Корчак заявила, що у відставку йти не збирається.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ