Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАЗК передало до НАБУ матеріали на суддю через е-декларацію

Нацагентство з питань запобігання корупції направило до НАБУ матеріали щодо можливого вчинення суддею Апеляційного суду Дніпропетровської області кримінального правопорушення у зв’язку з відсутністю е-декларації за 2015 рік у Єдиному держреєстрі декларацій. Про це у НАЗК повідомили 4 січня.

"Зазначені матеріали направлені для прийняття рішення відповідно до ст.214 КПК України та внесення даних до ЄРДР", - повідомили у НАЗК.

Також у Нацагентстві додали, що відповідно до законодавства, НАЗК листом від 23 листопада повідомляло суддю Апеляційного суду Дніпропетровської області про необхідність подати декларацію до Єдиного державного реєстру декларацій.

"Але станом на 1 січня 2017 року зазначена декларація у Єдиному державному реєстрі декларації відсутня", - зауважили у відомстві. 

Як відомо, невчасна подача е-декларації передбачає штраф, а у випадку значної затримки – кримінальну відповідальність.

15 грудня НАЗК повідомило, що передало до суду перші чотири адмінпротоколипро несвоєчасне подання чиновниками електронних декларацій.

Наприкінці грудня НАЗК направило до суду 6 адміністративних протоколів про неподання та несвоєчасне подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції опублікувало алгоритм, за яким відбуватиметься перевірка електронних декларацій чиновників.

3 січня 2017 року НАБУ та НАЗК розробили проект меморандуму про співпрацю та обмін інформацією.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ