Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Названо переможців 11-го пітчингу Держкіно (ПОВНИЙ ПЕРЕЛІК)

8 липня відбулося засідання Ради з державної підтримки кінематографії, яка затвердила переможців Одинадцятого конкурсного відбору кінопроєктів, що претендують на державне фінансування. Засідання транслювалося наживо.

Державне фінансування отримає 101 кінопроєкт. Про це повідомляє ДетекторМедіа.

На початку засідання голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив, що профінансувати всі 122 проєкти, які набрали 35 і більше балів та ввійшли до попереднього переліку переможців, неможливо через велику суму фінансування. За розрахунками виробничого відділу Держкіно, рекомендовано профінансувати проєкти, які набрали більше 38 балів, а в категорії дебюти – більше 35, але Рада має прийняти самостійне рішення. 

«До переліку проєктів-переможців, які набрали 35 і більше балів, увійшли 122 фільми. Ми розуміємо, що вони всі не можуть бути підтримані, оскільки на це потрібна дуже велика сума фінансування. Тож Рада сьогодні має ухвалити перелік фільмів, які будуть затверджені в статусі переможців, і саме вони будуть претендувати на фінансування. Виходячи з того, що ми не знаємо обсяг фінансування на наступний рік, і виходячи з розрахунків, які провів наш виробничий відділ, вважаємо, що може бути профінансовано проєкти, які набрали більше 38 балів, а в категорії дебюти – більше 35. Це довідкова інформація для членів Ради», – сказав він.

За підсумками відкритого голосування членів Ради з державної підтримки кінематографії до переліку переможців увійшов 101 проєкт: 

Ігрові короткометражні фільми-дебюти:


Ігрові повнометражні фільми-дебюти:

Ігрові повнометражні тематичні фільми «Про героїв, які брали участь у захисті України» (для широкої глядацької аудиторії):

«Кордон», реж. Андрій Кавун, виробник - «Небокрай Філмз». 43,83.
«Тарас Шевченко. Перший Самурай», реж. Роман Перфільєв, виробник - «Крісті Фільм». 43,83. 
«Білий Ворон», реж. Мар'ян Бушан, виробник - анімаційна студія «УМ-Груп». 42,83. 
«Северин», реж. Олексій Пантелеєв, виробник - «Дія Фільм». 41,33. 
«13 січня», реж. Антон Гойда, виробник - «Фреш продакшн Ю Ей». 41,17.
«Котик з палаючими очима, або Як ми полюбили лопати в умовах обмеженої антитерористичнох операції з тимчасовими елементами військового стану», реж. Володимир Тихий, виробник - «Директорія кіно». 41,17.
Ігрові повнометражні фільми для дитячої аудиторії:

«Коло життя», реж. Олександр Кирієнко, виробник – «Трайдент фільм». 41,86. 
«Дике літо в Криму», реж. Оксана Тараненко, виробник – «Торнадо фільм». 41,86. 
«Легенди Чарівнолісся», реж. Віктор Андрієнко, виробник – «Чарівнолісся». 40,71.
«Колекція Кенінга», реж. Роман Синчук, виробник – «Майстер продакшн». 39,29.


Ігрові повнометражні  національні  фільми (для широкої глядацької аудиторії):


+ фільм «Яків» Вікторії Трофименко, який набрав 36 балів від Експертної комісії, але Рада вирішила пітримати проєкт через важливість теми та попердні заслуги режисерки, з урахуванням зменшення бюджету на 6 млн.

+ комедія «Шалена подорож» компанії Star Media, який має 36,86 балів. Рада вирішила підтримати проєкт через те, що всі члени Експертної комісії поставили йому високі бали і лише один член - найнижчі. Ще одна причина - потенційно високий бокс-офіс. 

Ігрові повнометражні фільми художньої та культурної значущості (авторські), національні:

+ фільм «П'ятниця, 13» режисера Романа Балаяна, який набрав 36,71 балів. Рада прийняла рішення підтримати проєкт через те, що оцінки одного з членів Експертної комісії поставив найнижчі оцінки, що відрізнялися від інших. А також через постать режисера. 

+ проєкт «Сирена» Євгена Матвієнка, який має 35,71 балів. Рада пояснила своє рішення тим, що оцінки одного з членів Експертної комісії були низькими та вибивалися з загальної картини оцінок. А також тим, що продюсери просять невелику суму. 

+ фільм Мирослава Слабошпицького «Антопоцен», якому експерти поставили 35 балів. На засідання було повідомлено, що продюсери відмовилися від державного фінансування на цей рік і погодилися на наступний, а також зменшили його на 10 млн грн. Проєкт підтримали також через попередні заслуги режисера. 

+ проєкт Олени Дем'яненко «Блакитний лев», який не подолав бар'єр у 35 балів. За словами членів Ради, один із членів Експертної комісії поставив низькі бали фільму, які суттєво понизили загальну оцінку. 

Ігрові повнометражні фільми спільного виробництва (для широкої глядацької аудиторії):

Ігрові повнометражні фільми художньої та культурної значущості (авторські) спільного виробництва:

Нагадаємо, «Детектор медіа» писав про першийдругийтретійчетвертий та п'ятий дні 11-го пітчингу.

Незабаром Держкіно проведе 12-й конкурс кінопроєктів, що претендують на державну пітримку, де буде представлено документальні та анімаційні проєкти. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ