Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Непідписанти угоди виступають не проти коаліції, а за приведення передвиборчих обіцянок до реальних можливостей виконання — політолог

Непідписанти коаліційної угоди із БЮТ насправді виступають не проти коаліції із Блоком Юлії Тимошенко, а за приведення тексту угоди про коаліцію до реальних можливостей його виконання. Так вважає політолог Володимир Цибулько — повідомив він у коментарі «Гал-info».
«Насправді сподівання виборця на створення демократичної коаліції не будуть обдурені. Через маневри незгодних із угодою це зробити дуже важко. Хоча в українській політиці зараз створюється дуже важлива етична ситуація, яка була у політика вже у політиці багато років підряд: до виборів можна обіцяти все, що завгодно, а після виборів — не відповідати за свої обіцянки. Так ось зараз політики намагаються виправити цю ситуацію, оскільки дуже чітко розумію, що якщо цього разу вони обдурять свого виборця, то на наступних парламентських виборах він вже не впустить їх у «велику політику», — зазначив «Гал-info» політолог та політтехнолог Володимир Цибулько, коментуючи процес по створенню коаліції демократичних сил.
«Власне й тому почалася оптимізація даних виборчих обіцянок та приведення тексту угоди про коаліцію демократичних сил до реальності. Адже цілком зрозуміло, що дані перед виборами обіцянки про перехід на контрактну армію із 1 січня 2008 року та повернення заощаджень ощадбанку – це більш, ніж просто передвиборча риторика, це — свідома брехня для певного кола виборців з метою підняття власного рейтингу. До виборів можна брехати скільки завгодно, проте після виборів треба відповідати за дані обіцянки і помаранчеві уже зрозуміли, що, зокрема, ці конкретні обіцянки треба приводити до реальності», — сказав він.
«Власне поведінка Плюща, Єханурова, Кріля зводиться не до спротиву коаліції, хоча пан Плющ відкрито й закликав до створення широкої коаліції, адже сам НУ — НС не піде на таку коаліцію, оскільки це дуже хитка структура, яка просто розчиниться в такій коаліції. Позиція незгідних власне й полягає у приведенні тексту коаліційної угоди до реальних можливостей їх виконання. Тому сподівання виборця ніхто не буде обдурювати і коаліція з БЮТ буде виконаною. Інша справа, що кадрові питання зараз затьмарили виконання даних перед виборами обіцянок та способів їх виконання. Хочу зазначити, що повернення заощаджень вкладникам Ощадбанку — справді страшна річ для української економіки, хто і що б не говорив», — додав Цибулько.
Нагадаємо, на вчорашній політраді блоку НУ–НС так і не було досягнуто остаточного підписання угоди про створення коаліції з БЮТом. Досі коаліційну угоду не підписали семеро депутатів від НУ–НС, зокрема Станіслав Довгий, Микола Оніщук, Юрій Єхануров, Іван Плющ, Віктор Тополов, Ігор Кріль і Василь Петьовка.
Сьогодні із непідписантами угоди має намір зустрітися Президент України Віктор Ющенко, щоб «вислухати кожного» про причини відсутності його підпису під текстом угоди.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ